Νεφελούδης: Απαγορεύεται η απασχόληση εργαζομένων της κοινωφελούς στα απορριμματοφόρα

«Δεν επιτρέπεται η απασχόληση εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στα απορριμματοφόρα των Δήμων». Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αν. Νεφελούδης, κατά την διάρκεια συνάντησης του, με τη Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα σε υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Ο Γενικός Γραμματέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ανέφερε ότι «βασική προτεραιότητα του Υπουργείου αποτελεί η εφαρμογή των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την Αυτοδιοίκηση. Αυτές οι προτεραιότητες περιλαμβάνονται στη Νέα Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία 2017-2020 που θα ανακοινωθεί σύντομα».

Επίσης ο ΓΓ δήλωσε ότι, σε συνεννόηση με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, θα εντατικοποιηθούν ο έλεγχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για τον έλεγχο των συνθηκών υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ, ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ, ΓΓ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!