Διαθεσιμότητα: Ιδού η τελική συμφωνία με την τρόικα

Σε δύο, τελικά, δόσεις θα υλοποιηθεί το οκτάμηνο (από 12μηνο που είναι σήμερα) πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας των 12500 δημοσίων υπαλλήλων.  Αυτό προβλέπει το σχέδιο στο οποίο κατέληξαν οι εκπρόσωποι της τρόικας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δίνοντας, με αυτό τον τρόπο, στον Κυριάκο Μητσοτάκη «μισή» παράταση.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει από το απόγευμα του Σαββάτου η aftodioikisi.gr:

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να έχει δώσει στους εκπροσώπους των δανειστών μας τα ονοματεπώνυμα 4.250 υπαλλήλων που θα ενταχθούν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Πρόκειται για:

-2.200 σχολικούς φύλακες

-2000 εκπαιδευτικούς, πιθανότατα από τις ειδικότητες που έχουν πλεονάζον προσωπικό όπως είναι οι γυμναστές και οι καθηγητές πληροφορικής

-50 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης των οποίων οι θέσεις με βάση τα νέα οργανογράμματα καταργούνται , όπως ζήτησε, για λόγους συμβολικούς, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων

Η δεύτερη δόση

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ο Κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί να δώσει τα ονοματεπώνυμα και να εντάξει σε διαθεσιμότητα 8.250 ακόμη υπαλλήλων, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500:

-Τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς

-Τους 2.000 υπαλλήλους υπουργείων από τους περίπου 3.000 των οποίων, με βάση τα νέο οργανογράμματα, οι θέσεις καταργούνται

-Τους 1.500 εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν

– 1.250 υπαλλήλους ΟΤΑ από τη λίστα Στυλιανίδη με τους 2.741 υπό μετάταξη δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι προέρχονται κατά κύριο από τους 30 δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό.

Οι υπόλοιποι 12.500

Στη συμφωνία δεν φαίνεται ότι γίνεται λόγος αναλυτικά για τις «δεξαμενές» των υπόλοιπων 12.500 υπαλλήλων που, σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση, θα πρέπει να έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη του 2013.

Ωστόσο είναι σαφές ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να είναι έτοιμο να παρουσιάσει αναλυτικό σχέδιο ενόψει της επανόδου της τρόικας το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!