«Έκλεισε» η συμφωνία για τη διαθεσιμότητα

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για τη διαθεσιμότητα μετά τη συνάντηση για μισή ώρα στο υπυοργείο Οικονομικών των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ε. Χριστοφιλοπούλου, παρόντος και του Γ. Στουρνάρα.

«Συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά. Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι συμφωνήθηκε η διαθεσιμότητα να γίνει από 12 μήνες οκτώ και οι 5.000 εκπαιδευτικοί που θα μεταταχθούν να αντικατασταθούν από 2.500 υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πιθανότατα σχολικούς φύλακες) και άλλους 2.500 είτε δημοτικούς υπαλλήλους είτε καθηγητές που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν.

Πάντως, συνεχίζεται η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για τα υπόλοιπα θέματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!