Διαθεσιμότητα: Σήμερα το τελικό ραντεβού στο ΥΠΟΙΚΟ

Τη διαβεβαίωση ότι «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη διαθεσιμότητα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο», έδωσε εξερχόμενος  λίγο μετά τις 9.30 τπο βράδυ της Παρασκευής από τη συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό σε σχέση με όσα έχουν γίνει γνωστά, προαναγγέλλοντας ότι στην τελική συνάντηση με την τρόικα, πάλι στο υπουργείο Οικονομικών, το Σάββατο το μεσημέρι τις 12, προκειμένου να γίνουν οι τελικές διατυπώσεις στο κείμενο.

Παράλληλα, κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις συζητήσεις τόνιζε ότι «είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε».

Φαίνεται ωστόσο ότι μετά την απόρριψη του σεναρίου που φαινόταν ότι είχε δεχθεί η τρόικα, οι 5.000 μετατάξεις εκπαδευτικών να υπολογιστούν ως διαθεσιμότητα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στρέφεται στο εναλλακτικό σενάριο να αντληθούν οι 5.000 ή μέρος αυτών,  από τους ΟΤΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!