χαρίτσης-έρχονται-στοχευμένες-προσλ-464398
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 28.09.2018 | 13:17

Χαρίτσης: Έρχονται στοχευμένες προσλήψεις στους δήμους -Προτεραιότητα οι συμβασιούχοι (βίντεο)

Τις στοχευμένες προσλήψεις στους δήμους χαρακτήρισε ως πρώτη προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης «Το νούμερο 1 πρόβλημα για τους δήμους είναι ότι δεν έχουν στελέχη. Είναι πρώτη προτεραιότητα οι στοχευμένες προσλήψεις», (σ.σ. στο 25:45 στο βίντεο) είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας ως παράδειγμα την 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων που «τρέχει» αλλά και μία από τις επόμενες προκηρύξεις για 118 θέσεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτά είναι τα θέματα που συζήτησαν κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την ηγεσία του ΑΣΕΠ: «Η συζήτηση με το ΑΣΕΠ αφορούσε τις προκηρύξεις που τρέχουν και αυτές που πρόκειται να τρέξουν», είπε χαρακτηριστικά ((στο 18.30 στο βίντεο).

Προτεραιότητα οι συμβασιούχοι

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται επί σειρά ετών, κυρίως, στις κοινωνικές δομές των δήμων:  «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή φόρμουλα ώστε εργαζόμενοι που δουλεύουν 10, 12 με 15 χρόνια (όπως για παράδειγμα το Βοήθεια στο Σπίτι) να προσληφθούν οι περισσότεροι. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Κι εμείς λέμε ότι η μόνη λύση είναι μόνιμες προσλήψεις. Κι εκεί να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς του ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά. (στο 16:28 στο βίντεο).

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, το ΥΠΕΣ σχεδιάζει την αυξημένη μοριοδότηση των συμβασιούχων, ακόμη και για τοσ σύνολο της υπηρεσίας τους.

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης: Τι απαντάει στα σενάρια υποψηφιότητάς του στην Αθήνα (βίντεο)

Χωροταξικό δήμων: Λιγότερες από πέντε οι αλλαγές «και πολλές είναι»

«Κλεισθένης 2»: Στη Βουλή αρχές του 2019 -Τι θα περιλαμβάνει (βίντεο)