Κέρδισε 14 εκατ. ευρώ στο λαχείο και ο υπάλληλος το πέταξε στα σκουπίδια
Μια 46χρονη μητέρα από την Ουαλία έχασε 14 εκατομμύρια ευρώ μέσα από τα χέρια της, όταν το τυχερό λαχείο που αγόρασε κατέληξε στα σκουπίδια.
Εδώ και δύο δεκαετίες η Καθ Μέιν από το Άμπερκινον, κοντά στο Κάρντιφ της Ουαλίας, δεν άλλαξε ποτέ τους αριθμούς που συμπλήρωνε στο Λόττο. Όπως συμβαίνει με χιλιάδες παίκτες, συνέχιζε να ελπίζει ότι κάποια μέρα η τύχη θα της χαμογελούσε, κάνοντας όνειρα για το πώς θα αξιοποιούσε ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο.
Κάποια στιγμή, αυτό το όνειρο φαίνεται πως έγινε πραγματικότητα. Η 46χρονη μητέρα πέτυχε όλους τους τυχερούς αριθμούς και κέρδισε το τζακ ποτ των 12 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η χαρά της γρήγορα μετατράπηκε σε αγωνία, καθώς παραμένει αβέβαιο αν θα μπορέσει τελικά να εισπράξει το ποσό.
Η Καθ δεν είχε ελέγξει το δελτίο της αμέσως μετά την κλήρωση. Λίγες ημέρες αργότερα, διάβασε στο διαδίκτυο ότι ο νικητής του μεγάλου τζακ ποτ δεν είχε ακόμη εμφανιστεί. Όταν σύγκρινε τους αριθμούς, διαπίστωσε ότι ήταν ακριβώς εκείνοι που έπαιζε σταθερά εδώ και 20 χρόνια.
Χωρίς να χάσει χρόνο, τηλεφώνησε στη μητέρα της και της είπε: «Γίναμε πλούσιοι, κέρδισα το Λόττο».
Η αντίδραση, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που περίμενε. Σύμφωνα με τη Mirror, αντί για πανηγυρισμούς, η μητέρα της απάντησε με σιωπή και ένα κατηγορηματικό: «Αποκλείεται».
Όπως της εξήγησε, είχε ήδη περάσει το δελτίο από έλεγχο σε κατάστημα. Το μηχάνημα εμφάνισε την ένδειξη ότι δεν ήταν κερδισμένο και, θεωρώντας ότι δεν είχε καμία αξία, έδωσε την άδειά της στον υπάλληλο να το πετάξει στα σκουπίδια. Λίγη ώρα αργότερα, τα απορρίμματα είχαν ήδη απομακρυνθεί από απορριμματοφόρο.
Η Καθ επικοινώνησε άμεσα με την Allwyn, την εταιρεία που διαχειρίζεται το Εθνικό Λόττο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταθέτοντας την απόδειξη αγοράς του δελτίου, καθώς και υλικό από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη μητέρα της να βρίσκεται στο κατάστημα τη στιγμή που έγινε ο έλεγχος.
Όπως ανέφερε η ίδια:
«Ρώτησα την Allwyn αν υπήρχε περίπτωση το μηχάνημα να είχε βλάβη, αφού δεν ακούστηκε το χαρακτηριστικό ηχητικό σήμα. Μου απάντησαν ότι είναι μια πιθανότητα, αλλά εξαιρετικά σπάνια. Είπαν επίσης ότι θα μπορούσε να πρόκειται για ανθρώπινο λάθος».
Η εταιρεία εξετάζει πλέον όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνά της μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, ώστε να αποφασίσει αν η Καθ δικαιούται το έπαθλο.
Μέχρι τότε, η ίδια ζει με την αβεβαιότητα, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνει με τα εξής λόγια:
«Πρέπει να είμαι ο πιο άτυχος άνθρωπος που κέρδισε ποτέ το Λόττο, γιατί προς το παρόν δεν έχω πάρει ούτε μία λίρα. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι τι θα έκανα με τα χρήματα, γιατί φοβάμαι μήπως τελικά δεν τα πάρω».
Η 46χρονη ελπίζει ότι η έρευνα θα δικαιώσει τους ισχυρισμούς της και ότι δεν θα χάσει την ευκαιρία να αλλάξει οριστικά τη ζωή της εξαιτίας ενός πιθανού τεχνικού ή ανθρώπινου λάθους.
Προτεινόμενα άρθρα
10.07.2026 | 13:28
10.07.2026 | 07:41






