Γαλλία: Στέρεψε το μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας λόγω καύσωνα
Αεροφωτογραφίες αποκάλυψαν δραματικά τμήματα του ποταμού Λίγηρα της Γαλλίας, που έχουν μετατραπεί σε εκτεθειμένες αμμώδεις όχθες, καθώς η χώρα βιώνει ένα ακόμη έντονο κύμα καύσωνα.
Πρόκειται για το σημαντικότερο ποτάμι της χώρας, που φτάνει σε μήκος τα 1000 χιλιόμετρα. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύει το VERTEX, η παρατεταμένη ανομβρία, και οι ακραίες θερμοκρασίες άλλαξαν ριζικά την εικόνα του.
Ο καύσωνας του Ιουνίου έχει καταγραφεί πλέον ως ο σφοδρότερος όλων των εποχών για τον συγκεκριμένο μήνα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Οι αρχές έχουν εκδώσει κόκκινο συναγερμό για καύσωνα σε περιοχές της δυτικής Γαλλίας, με τις θερμοκρασίες να προβλέπονται να φτάσουν τους 41°C.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται μετά από καταστροφικές πυρκαγιές, την αυξανόμενη έλλειψη νερού και τον πιο ζεστό Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ στη Δυτική Ευρώπη.
Γάλλοι αξιωματούχοι επιβάλλουν περιορισμούς στο νερό και συντονίζουν μέτρα έκτακτης ανάγκης, καθώς οι ειδικοί για το κλίμα προειδοποιούν ότι οι αυξανόμενες θερμοκρασίες γίνονται μια ολοένα και πιο συχνή και σοβαρή πρόκληση.
Προτεινόμενα άρθρα
10.07.2026 | 07:41
10.07.2026 | 07:26






