Δημοτικές εκλογές στο Κόσσοβο υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση

Δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στο Κόσσοβο. Αποστολή παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU EOM) βρίσκεται ήδη εκεί για να επιτηρήσει τις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται την για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε όλους τους δήμους.

«Στόχος της αποστολής είναι να βοηθήσει το Κόσοβο στη διαδικασία εκδημοκρατισμού, να βελτιώσει την εκλογική διαδικασία και με την παρουσία της να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εκλογές», υπογράμμισε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πίτερ Πάλμερ.

Επικεφαλής της 99μελούς αποστολής παρατηρητών της ΕΕ είναι ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόμπερτο Γκουαλτιέρι και η βασική ομάδα της έχει έδρα την Πρίστινα.

Δέκα ομάδες έχουν αναπτυχθεί σε όλο το Κόσοβο κι εδώ κι έναν μήνα επιτηρούν την προεκλογική εκστρατεία, την εκλογική διαδικασία και θα παραμείνουν έως τη λήξη του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Η αποστολή της ΕΕ, μετά την ψηφοφορία θα δημοσιοποιήσει προκαταρκτική έκθεση με ανάλυση του νομικού πλαισίου και της κάλυψης των εκλογών από τα ΜΜΕ, εξήγησε ο κ. Πάλμερ.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια των παρατηρητών, ο κ. Πάλμερ είπε ότι βασικό μέλημα είναι πάντα η ασφάλειά τους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΣΟΒΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!