Τρίτη δόση: Νέο ρεκόρ ραντεβού - Πότε ανοίγει το μητρώο εμβολιασθέντων και νοσήσαντων - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
16
Νοέμβριος
Back

Τρίτη δόση: Νέο ρεκόρ ραντεβού – Πότε ανοίγει το μητρώο εμβολιασθέντων και νοσήσαντων

Την Δευτέρα στην ενημέρωση, ο Γενικός Γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως θα ανοίγει στους 5,5 μήνες η πλατφόρμα για την τρίτη δόση. Σήμερα δε ο Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε πως μόλις χθες 105.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Παράλληλα, ανέφερε πως 27. 000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε, επίσης, ότι από την Παρασκευή το βράδυ θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μπουν στην σχετική πλατφόρμα και να κλείσουν στους 5,5 μήνες το ραντεβού τους για την ενισχυτική δόση.

Πότε ανοίγει το μητρώο για τους εμβολιασθέντες στο εξωτερικό

Τέλος, ο κ. Γεωργαντας, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι, τις επόμενες μέρες, θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολιασθέντων και το μητρώο νοσήσαντων εξωτερικού.

Εξήγησε, ακόμη, ότι με την εγγραφή στο μητρώο όσοι εμβολιάστηκαν ή νόσησαν στο εξωτερικό θα μπορούν να παίρνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Οι πιθανές παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου:

  • Πόνος στο σημείο της ένεσης,
  • κόπωση,
  • κεφαλαλγία,
  • μυϊκός πόνος,
  • σπανιότερα αρθραλγίες που διαρκούν μία έως δύο μέρες και αντιμετωπίζονται εύκολα με ένα αντιπυρετικό αναλγητικό φάρμακο,
  • μικρή πιθανότητα εμφάνισης διόγκωσης των μασχαλιαίων λεμφαδένων από 1-4 εβδομάδες και υποχωρεί χωρίς ειδική θεραπεία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!