Σκουτέλης για Johnson & Johnson: Λογικά θα ανασταλούν οι εμβολιασμοί

εμβόλιο

Δεδομένη θεωρεί ο Αθανάσιος Σκουτέλης την αναστολή των εμβολιασμών με Johnson & Johnson μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής στην Ελλάδα.

Tις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson παραλαμβάνει σήμερα η Ελλάδα, με φόντο την παγκόσμια ανησυχία μετά τις αναφορές για θρομβώσεις σε γυναίκες.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο προς το παρόν λογικά αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αθανάσιος Σκουτελης, καθηγητής Παθολογιάς – Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Θεωρήσαμε ότι είναι το «καλό» εμβόλιο, γιατί βόλευε καθώς είναι μόνο μια δόση και οι συνθήκες φύλαξης είναι καλύτερες από πλευράς πρακτικότητας», πρόσθεσε ο κ. Σκουτέλης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά εμβόλια.

«Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος γιατί εντοπίστηκε έγκαιρα και θα δούμε ποια είναι η έκταση των παρενεργειών» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αν όντως είναι έτσι όπως τα λένε, στατιστικά είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης.

«Αυτονόητο ότι θα ανασταλούν οι εμβολιασμοί μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση», επανέλαβε ο ίδιος. «Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία καθώς όλα τα εμβόλια βασίζονται στον ίδιο μηχανισμό δράσης και αναμένουμε τις ίδιες ανεπιθύμητες ενέργειες», κατέληξε.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟ, JOHNSON AND JOHNSON, ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!