Στον αέρα το πρόγραμμα εμβολιασμών – Πρόβλημα με τα εμβόλια Johnson & Johnson

Θετική και η Βουλγαρία στα διαβατήρια εμβολιασμών

Μια μέρα πριν από την συνεδρίαση των επιδημιολόγων και παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων, η κυβέρνηση εμφάνισε στοιχεία προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι η κατάσταση σταθεροποιείται.

Όλα αυτά φυσικά γίνονται καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει χρησιμοποιώντας παντού τα self test να ανοίξει τα πάντα μέχρι τις 20 Απριλίου. Εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής και τις… εθνικές οδούς το Πάσχα…

Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι, το Σάββατο του Λαζάρου (24 Απριλίου) να ξεκινήσει η ελεύθερη μετάβαση στα καταστήματα, χωρίς click away και click in shop, αλλά με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που θα εισέρχονται στο κατάστημα, ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Επιπλέον, έως την Παρασκευή, σχεδιάζεται να ανακοινωθούν νέοι τομείς στους οποίους τα self test θα είναι υποχρεωτικά, όπως στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, αλλά και στους οδηγούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σε αυτές τις κατηγορίες τα self test θα είναι υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα.

Με δεδομένο ακόμα, ότι ο τουρισμός αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Μαΐου, το άνοιγμα της εστίασης θα πρέπει να έχει προηγηθεί. Έτσι όλα δείχνουν, ότι αμέσως μετά το Πάσχα, στις 4 Μαΐου, καφέ, εστιατόρια και μπαρ θα ανοίξουν, φιλοξενώντας τους πελάτες τους αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Εν τω μεταξύ, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επιτρέψει τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για τον εορτασμό του Πάσχα. Το σχέδιο προβλέπει στα διόδια μαζί με το αντίτιμο, να δηλώνουν και το αποτέλεσμα του τεστ, το οποίο θα πρέπει να κάνουν όλοι οι εκδρομείς.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες επικρατεί αγωνία στην επιτροπή εμβολιασμών, καθώς σήμερα φτάνουν στην Ελλάδα 70.000 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Μετά την προσωρινή διακοπή των εμβολιασμών στην Αμερική τώρα και η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα καινούργιο πρόβλημα καθώς παρατηρήθηκαν περιστατικά θρομβώσεων.

Έτσι από ότι φαίνεται και το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών θα καθυστερήσει μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ, JOHNSON AND JOHNSON


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!