Πέμπτη
21
Σεπτέμβριος
Back

Σαρώνει την Ελλάδα η Όμικρον -Επίταξη ιατρών -Με τι μάσκες θα πάνε τα παιδιά στα σχολεία

Με την Όμικρον να επικρατεί στο σύνολο της χώρας ξεπερνώντας σε ποσοστό το 90% μέσα σε λίγο διάστημα και με νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα (43.386), δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στη λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα, με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και μια από τις ερωτήσεις είχε να κάνει με τις μάσκες που θα χρησιμοποιούν τα παιδιά (αν δηλαδή θα είναι ενισχυμένες ή απλές). Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ενημέρωσε ότι προς το παρόν, τα πρωτόκολλα προβλέπουν τη χρήση απλής μάσκας.

H αναπληρωτής υπουργός, Μίνα Γκάγκα προανήγγειλε περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές τόσο για τα παιδιά όσο και για ενήλικες και αναφέρθηκε στην επίταξη ιδιωτών ιατρών, κίνηση -όπως είπε -αναγκαία για την κάλυψη αναγκών του ΕΣΥ, λόγω και των νοσούντων ιατρών.

Αν και όπως είπε το ποσοστό των εργαζομένων στα νοσοκομεία που νοσούν κυμαίνεται από 1,2%-4% ανάλογα με το νοσοκομείο, το υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση του ΕΣΥ με επιτάξεις υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, αλλά και μέσω της συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα δέχονται περιστατικά Covid. Τόνισε δε ότι τα φύλλα πορείας θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους γιατρούς «αν όχι Παρασκευή, τη Δευτέρα».

Ειδικά δε για το εμβόλιο της Moderna, το οποίο παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι όσοι θέλουν να κάνουν το εν λόγω εμβόλια, θα ανοίξουν ραντεβού για εμβολιασμό σε όλη την Ελλάδα κάθε Κυριακή.

H ανάλυση Μαγιορκίνη

Για εκρηκτική αύξηση κατά 290% σε κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα έκανε λόγο ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως έχουμε μια μικρή μείωση της τάξης του 1% σε θανάτους.

Όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες, ο καθηγητής τόνισε πως παραμένουν σταθεροί ενώ καταγράφεται αύξηση σε εισαγωγές, μικρή μείωση ωστόσο στις εισαγωγές νέων ασθενών στις ΜΕΘ.

Αναλυτικότερα, η αύξηση στις εισαγωγές υπολογίζεται σε 34% ενώ αύξηση της τάξης του 1,4% παρουσιάζεται και στο ισοζύγιο εισαγωγών- εξαγωγών.

Για τα Θεοφάνεια και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν ο καθηγητής συνέστησε οι ανεμβολίαστοι να μην πάνε και όσοι πάνε, καλό θα είναι να έχουν κάνει τεστ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!