Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για πέντε «επικίνδυνους» νομούς (λίστα) -
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για πέντε «επικίνδυνους» νομούς (λίστα)

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για πέντε «επικίνδυνους» νομούς (λίστα)

Κορωνοϊός: Σε πέντε νομούς που παρουσιάζουν αυξανόμενο επιδημιολογικό φορτίο το τελευταίο διάστημα επικέντρωσαν κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πρόκειται για την:

-Πιερία

-Ημαθία

-Πέλλα

-Ευρυτανία και

-Αργολίδα.

Μάλιστα, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ακόμη και σε αυτούς τους νομούς «δεν παρατηρείται τόσο μεγάλη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε περιοχές υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης», δίνοντας ως χαρακτηριστικά παράδειγμα:

-Την Πιερία όπου η εμβολιαστική κάλυψη στους άνω στον 55 ετών είναι μόλις 40% και στην Αργολίδα που στις ίδιες ηλικίες η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει τοπ 53%: Αποτέλεσμα το επιδημιολογικό φορτίο στους άνω των 55 στην Πιερία να είναι μεγαλύτερο απ’ ότι στην Αργολίδα.

-Την Δυτική Αττική σε σχέση με τις υπόλοιπες ΠΕ της Αττικής, όπου η εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 50 είναι μόλις 40%.

Παράλληλα η καθηγήτρια Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε «εξαιρετικά δυσοίωνο» το γεγονός ότι δεν αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 65 ετών, ενώ επιβεβαίωσε ότι η ενδοοικογενειακή είναι η πρώτη αιτία διασποράς στην Κοινότητα.

Τέλος, όπως είπε, παρότι την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν στις 207 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ωστόσο το 68% είναι άνω των 55%, ενώ υπάρχει σταθεροποίηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των θανάτων. Προέβλεψε, δε, ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων θα παραμείνει σταθερός έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζουν:

-Η Αττική, που συγκεντρώνει 505 (Ανατολική Αττική: 81, Βόρειος Τομέας Αθηνών: 42, Δυτική Αττική: 21, Δυτικός Τομέας Αθηνών: 75, Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 131, Νήσων: 16, Νότιος Τομέας Αθηνών:55, Πειραιώς: 84 κρούσματα) και ακολουθούν:

 -Θεσσαλονίκη: 300
-Λάρισας: 98
 -Πέλλας: 75
-Ημαθίας: 63
-Ρόδου: 60
Καβάλας: 58
Πιερίας: 53

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!