Διατροφή για την καρδιά: Πόσο μειώνει και τον κίνδυνο διαβήτη

  • Απο stergios
  • 19 Ιανουαρίου 2019 - 10:20
  • Comments Off

Πολλοί είναι οι παράγοντες που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς.

Πλην των γονιδιακών παραγόντων, πολλούς από αυτούς μπορούμε να τους ελέγξουμε. Ένας βασικός παράγοντας είναι η διατροφή, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές που μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής, την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα, οι άνθρωποι που ακολουθούν τουλάχιστον 4 από τις 7 βασικές οδηγίες της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας για την υγεία της καρδιάς, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 79%.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η φιλική προς την καρδιά διατροφή, δεν ωφελεί μόνο την καρδιαγγειακή υγεία αλλά αποτρέπει και τον κίνδυνο διαβήτη.

cherries diabetes

 Στους παράγοντες που πρέπει να ελέγχει κανείς για να αποκομίσει τα οφέλη περιλαμβάνονται η πίεση, η γλυκόζη, η διατροφή, η άσκηση, το κάπνισμα και το βάρος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υιοθέτηση διατροφής φιλικής προς την καρδιά στο στάδιο του προδιαβήτη έχει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Joshua J. Joseph, δήλωσε ότι ήταν ενδιαφέρουσα η σύγκριση ανθρώπων με φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης με όσους είχαν πρόβλημα με αυτή.

Όσοι είχαν φυσιολογικά επίπεδα και πληρούσαν τουλάχιστον τέσσερις από τους επτά παράγοντες που υποδεικνύει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, είχαν κατά 80% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη.

Όσοι ήταν ήδη προδιαβητικοί ή διαβητικοί και πληρούσαν τέσσερις από αυτούς τους παράγοντες δεν είχαν κάποιο όφελος ως προς τη μείωση του κινδύνου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia.

Πηγή: onmed.gr

ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΚΑΡΔΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!