Μ.Ξενογιαννακοπούλου στην aftodioikisi.gr: Τι απαντά για 3Κ, ΑΣΕΠ, αξιολόγηση, απολύσεις, μισθούς στο Δημόσιο - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
21
Νοέμβριος
Back

Μ.Ξενογιαννακοπούλου στην aftodioikisi.gr: Τι απαντά για 3Κ, ΑΣΕΠ, αξιολόγηση, απολύσεις, μισθούς στο Δημόσιο

Το «ταχύτερο δυνατό» θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες για την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ (upd: Δείτε ΕΔΩ την αλλαγή του χρονοδιγράμματος), σύμφωνα με τα όσα λέει στο β΄μέρος της συνέντευξής της προς την aftodioikisi.gr, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Αυτό που μας έχουν διαβεβαιώσει από το ΑΣΕΠ είναι ότι έχουν βάλει την 3Κ ως πρώτη προτεραιότητα και δουλεύουν πυρετωδώς για να ανταπεξέλθουν στην αναγκαιότητα και στα χρονοδιαγράμματα», λέει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, προαναγγέλλει ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει μετατάξεις εξπρές στο ΑΣΕΠ σε περιόδους που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  αποκαλύπτει ότι το ποσοστό της συμμετοχής στην αξιολόγησης, κυρίως μέσω της ψηφιακής διαδικασίας, προσεγγίζει το 80%, ενώ προσθέτει ότι ο επόμενος στόχος είναι η αξιολόγηση των δομών. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου παραπέμπει τυχόν αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο «στο εγγύς μέλλον», ενώ για τις αλλαγές στο Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, υποστηρίζει ότι το πόρισμα είναι απλώς γνωμοδοτικό, προσθέτοντας ότι «υπάρχει απόλυτη συναίσθηση της σοβαρότητας του θέματος, υπάρχει πολύ μεγάλη ευαισθησία από την κυβέρνηση».

Τα βασικά σημεία του β΄ μέρους της συνέντευξης της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο web tv της aftodioikisi.gr είναι τα εξής:

Για τον χρόνο ανακοίνωσης των οριστικών πινάκων της Προκήρυξης 3Κ

Αυτό που μας έχουν διαβεβαιώσει από το ΑΣΕΠ είναι ότι έχουν βάλει την 3Κ ως πρώτη προτεραιότητα και δουλεύουν πυρετωδώς για να ανταπεξέλθουν στην αναγκαιότητα και στα χρονοδιαγράμματα….

Σας έχουν διαβεβαιώσει από το ΑΣΕΠ ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα είναι έτοιμα έως τα μέσα Δεκεμβρίου, αν όχι στις 30 Νοεμβρίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός;

Κοιτάξτε δεν μπορώ να σας πω ημερομηνία για το ΑΣΕΠ…

…Αν σας έχουν διαβεβαιώσει εννοώ…

…Η διαβεβαίωση που έχουμε, γιατί πιστέψτε με και ο Αλέξης ο Χαρίτσης και εγώ είμαστε συνεχώς στην προτροπή και στη συζήτηση ότι αυτό είναι προτεραιότητα, αλλά υπάρχει και η απόλυτη συνεργασία του ΑΣΕΠ σε αυτή την κατεύθυνση και κάνουν ότι μπορούν για να έχουμε τα αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατό.

-Για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά το ΑΣΕΠ

Θα έρθει στο άμεσο μέλλον νομοθετική πρωτοβουλία που θα ενισχύει θεσμικά και λειτουργικά το ΑΣΕΠ. Δηλαδή, και να αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια και, επίσης, αν έχει και το αναγκαίο προσωπικό, για να μπορεί με αξιοκρατία να επιλέγει το υπόλοιπο προσωπικό και τις κρίσεις του Δημοσίου.

Αυτό θα σημαίνει ότι θα επανέλθει μία παλαιότερη διάταξη που έδινε τη δυνατότητα στο ΑΣΕΠ να γίνονται αποσπάσεις εξπρές υπαλλήλων του Δημοσίου, ώστε να ενισχύεται το προσωπικό του σε περίπτωση επειγουσών αναγκών;

Θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτή τη διάταξη, ένα έχουμε μία δυνατότητα σε περιόδους που υπάρχει ανάγκη, να υπάρχει μία τέτοια δυνατότητα αποσπάσεων…Παράλληλα κάναμε και μία πρόβλεψη για να ενισχυθεί το ΑΣΕΠ και μέσω της διαδικασίας κινητικότητας.

-Για τις απολύσεις που αφορούν τα πλαστά πτυχία

Έχουν γίνει 369 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για πλαστά πτυχία από το 2015. Η διαδικασία ελέγχου συνεχίζεται κανονικά από το ΣΕΕΔ…Αυτό δείχνει ότι λειτουργεί πολύ καλά και ο εσωτερικός έλεγχος.

-Για την κινητικότητα την αξιολόγηση και τους μισθούς στο Δημόσιο

Αναμένονται πολλαπλάσιες αιτήσεις. Η εκτίμηση είναι ότι πάντα είναι 3 με 4 φορές παραπάνω από τις θέσεις (σ.σ. 5.442)….Θέλουμε το επόμενο στάδιο της αξιολόγησης να είναι η αξιολόγηση των δομών…Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων με την αξιολόγηση. Είναι μεγάλη η συμμετοχή στην αξιολόγηση. Ξεπερνάει το 80%. Και μέσα σε αυτό το ποσοστό, το μεγαλύτερο είναι ψηφιακό. Και πιστεύω ότι όσο προχωράμε, αυτό θα είναι όλο και μεγαλύτερο, γιατί υπάρχει και μία εξοικείωση μέσα από την ψηφιοποίηση…Όσο προχωράει αυτή η νέα περίοδος και διασφαλίζεται το αντίστοιχο δημοσιονομικό πλαίσιο, θα είναι δίκαιο κάποια στιγμή να γίνει και αυτή η συζήτηση για την αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει άμεσα, τώρα αλλά πιστεύω ότι θα μπορεί να γίνει στο εγγύς μέλλον.

-Για την ΚΥΑ σχετικά με το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Το πόρισμα είναι γνωμοδοτικό. Υπάρχει η υποχρέωση για την έκδοση μια ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης…Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει απόλυτη συναίσθηση της σοβαρότητας του θέματος, υπάρχει πολύ μεγάλη ευαισθησία από την κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μ.Ξενογιαννακοπούλου στην aftodioikisi.gr: Η προκήρυξη «ΒσΣ» δεν είναι 3Κ-Ιδού η μέθοδος για προσλήψεις συμβασιούχων (βίντεο)

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!