Κ.Χατζηδάκης στην aftodioikisi.gr: Αξιολόγηση & στοχοθεσία στο Δημόσιο -Τι λέει για προσλήψεις

Στοχοθεσία και αξιολόγηση με διεθνή standards και με συμμετοχή του ΑΣΕΠ, και προσλήψεις με το 1 προς 5 σε όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η αστυνόμευση, είναι το Δημόσιο με μια κυβέρνηση ΝΔ, που περιγράφει στην συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. «Η μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί αναπόφευκτα σε υψηλότερους φόρους. Επίσης, δεν μπορεί να υποστηριχθεί μακροπρόθεσμα από την ελληνική οικονομία και θα οδηγήσει σε περεταίρω επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Για αυτό μιλάμε, αρχικά, για μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων από το δημόσιο. Γιατί γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το τηρήσουμε. Και προσθέτουμε ότι, αν το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, θα μπορούμε να είμαστε και περισσότερο ελαστικοί με αυτό τον κανόνα. Θέλουμε ένα σύγχρονο και αποδοτικό Δημόσιο, που θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, με οφέλη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», τονίζει χαρακτηριστικά. Ο κ. Χατζηδάκης, επίσης,… ομνύει στο Ευαγγέλιο ότι δεν πρόκειται «να κόψουμε όσα επιδόματα δόθηκαν. Τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Να κυκλοφορούμε με ένα Ευαγγέλιο στο χέρι και να ορκιζόμαστε;», αναρωτιέται. Αναφορικά με το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί που έχει εξαγγείλει η ΝΔ, επισημαίνει ότι «θα δίνεται σε πολίτες με ελληνική υπηκοότητα που πληρούν τις προϋποθέσεις».

Επιπλέον, αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει fake news του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ είτε δεν έχει είτε έχει κρυφό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι καθώς ήταν ο ίδιος υπεύθυνος, γνωρίζει πολύ καλά ότι «είναι αυστηρά κοστολογημένο και πλήρως τεκμηριωμένο».

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης καθιστά σαφές ότι η ΝΔ, καθώς ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με μία κυβέρνηση μειοψηφίας με ψήφο ανοχής που προσφέρει το ΚΙΝΑΛ. Γι’ αυτό και κάνει έκκληση για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη στην aftodioikisi.gr, είναι το εξής:

Κύριε αντιπρόεδρε, ο Α. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «το παιχνίδι γυρίζει», ενώ ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε κι εκείνος ότι οι κάλπες στις εθνικές εκλογές είναι άδειες. Τελικά, «γυρίζει» το παιχνίδι ή ΝΔ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά και, πιθανόν και την αυτοδυναμία;

Eίμαστε αισιόδοξοι για το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα ήταν υποκριτικό αν σας έλεγα το αντίθετο. Αυτή τη στιγμή συμπαρατάσσονται στη Νέα Δημοκρατία πολίτες οι οποίοι δεν ανήκαν παραδοσιακά στο χώρο μας. Δημιουργούνται, επομένως, οι συνθήκες για να διεκδικήσουμε μια ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε τα πράγματα. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θεωρούμε κάτι δεδομένο. Και το ποιο κόμμα θα περάσει το όριο του 3% εισόδου στη Βουλή, μπορεί να κριθεί από λίγες ψήφους. Πράγμα που θα είναι καθοριστικό για την αυτοδυναμία και την ισχυρή εντολή που διεκδικούμε. Για αυτό έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η κάλπη θα είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει από την αρχή. Και ακριβώς επειδή θα είμαστε στις 7 Ιουλίου και ο κόσμος, εκ των πραγμάτων, μπαίνει σε ρυθμούς χαλάρωσης, κάνουμε έκκληση για μαζική συμμετοχή. Και θα δουλέψουμε σκληρά, για να μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας το σχέδιό μας για την Ελλάδα της δημιουργίας και των ευκαιριών για όλους. Η χώρα μας δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Για αυτό διεκδικούμε μέχρι την τελευταία στιγμή την ψήφο των πολιτών.

Σε περίπτωση, όμως, μη αυτοδυναμίας, θεωρείτε ότι η ΝΔ μπορεί να υπολογίζει στην στήριξη ή έστω στην ανοχή του ΚΙΝΑΛ;

Όπως γνωρίζετε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, έχουν ήδη απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου, είτε έχουμε αυτοδυναμία μετά τις εκλογές, είτε όχι. Το ΚινΑλ άφησε ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας και όχι κυβερνητική συνεργασία. Εμείς θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, ότι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με κάτι τέτοιο. Όχι γιατί δεν κάνει καλό σε εμάς. Αλλά γιατί δεν κάνει καλό στον τόπο. Που χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, με πλειοψηφία στη Βουλή, που θα προωθήσει τις αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα. Αν δεν μπορεί να σχηματιστεί τέτοια κυβέρνηση, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Για αυτό και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε τους πολίτες εγκαίρως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν έχει παρουσιάσει αναλυτικό πρόγραμμα και ότι έχει κρυφή ατζέντα. Τι απαντάτε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, γενικά, κανένα ενδοιασμό να διαδίδει fake news για τη Νέα Δημοκρατία. Πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από τις ευρωεκλογές. Ο ισχυρισμός τους ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας “μυρίζει ανθρώπινο αίμα” είναι πρωτοφανής και αποκρουστικός. Δείχνει όμως τον πανικό τους. Το πρόγραμμά μας έχει αναπτυχθεί κατά τομέα από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σειρά εκδηλώσεων τα τελευταία χρόνια. Παρουσιάστηκε, επίσης, σε πρόσφατη εκδήλωση και σε συνοπτικό έντυπο 18 σελίδων. Είναι ένα πρόγραμμα, για την εκπόνηση του οποίου ήμουν ο ίδιος υπεύθυνος και που είναι αυστηρά κοστολογημένο και πλήρως τεκμηριωμένο. Το πρόγραμμά μας μιλά για την Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Την Ελλάδα των ευκαιριών και της δημιουργίας, απέναντι στην Ελλάδα της μιζέριας και της διανομής της φτώχειας. Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους -άρα και επενδύσεις- περισσότερες και ποιοτικότερες δουλειές και εμπεδωμένο το αίσθημα της ασφάλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί επίσης ότι θα καταργήσετε ή θα περικόψετε επιδόματα που δίνονται σήμερα. Υπάρχει θέμα επανεξέτασης επιδομάτων;

Το έχουμε πει δεκάδες φορές ότι δεν θα κόψουμε όσα επιδόματα δόθηκαν. Τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Να κυκλοφορούμε με ένα Ευαγγέλιο στο χέρι και να ορκιζόμαστε; Τα επιδόματα επιτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο, όταν κάποιος συμπολίτης μας βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Πέραν αυτού όμως, για να έχεις οποιαδήποτε κοινωνική πολιτική, πρέπει να υπάρχει και μια ζωντανή οικονομία που να παράγει πλούτο. Διότι, όπως έχει λεχθεί, τον καλό τον Σαμαρείτη, δεν θα τον μαθαίναμε στα σχολεία, αν δεν είχε λεφτά να μοιράσει. Για αυτό δίνουμε έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας με τη μείωση των φόρων και την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν καλοπληρωμένες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Νομίζω ότι και οι συμπολίτες μας που λαμβάνουν επιδόματα θα συμφωνούσαν με αυτή την προοπτική.

Και μιας και μιλάμε για επιδόματα, θεωρείτε ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δίνονται «μόνο σε Ελληνόπουλα από Έλληνες γονείς»;

Κατ’αρχάς, επιτρέψτε μου να πω, ότι αυτή η πρόταση είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας. Το επίδομα αυτό, όπως έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει, θα δίνεται σε πολίτες με ελληνική υπηκοότητα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε το ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώσει για άλλη μια φορά την αλήθεια.

Τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ όσο και τα στελέχη του κόμματος διαβεβαιώνουν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Ωστόσο, η ΝΔ μιλά για λιγότερες προσλήψεις (από το σημερινό 1 προς 1 στο 1 προς 5), ενώ έχει εξαγγείλει και συνεργασία με ιδιώτες. Θεωρείτε ότι το Δημόσιο σήμερα είναι υπερτροφικό και χρειάζεται να μειωθεί για να λειτουργήσει καλύτερα;

Στο δημόσιο ξεκινάμε από τις καλές διεθνείς πρακτικές, όπως είναι η στοχοθεσία και η αξιολόγηση με διεθνή standards και με συμμετοχή του ΑΣΕΠ. Σχετικά με τις προσλήψεις που θα κάνουμε, θα αφορούν, κατά προτεραιότητα, τους τομείς όπου υπάρχουν ανάγκες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η αστυνόμευση. Ωστόσο, η μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί αναπόφευκτα σε υψηλότερους φόρους. Επίσης, δεν μπορεί να υποστηριχθεί μακροπρόθεσμα από την ελληνική οικονομία και θα οδηγήσει σε περεταίρω επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Για αυτό μιλάμε, αρχικά, για μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων από το δημόσιο. Γιατί γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το τηρήσουμε. Και προσθέτουμε ότι, αν το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, θα μπορούμε να είμαστε και περισσότερο ελαστικοί με αυτό τον κανόνα. Θέλουμε ένα σύγχρονο και αποδοτικό Δημόσιο, που θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, με οφέλη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!