Υπουργικό Συμβούλιο: Αλλάζουν οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για ΑΑΔΕ και δήμους

Υπουργικό Συμβούλιο: Αλλάζουν οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για ΑΑΔΕ και δήμους

Υπουργικό Συμβούλιο: Αλλάζουν οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για ΑΑΔΕ και δήμους

Αλλαγές σε δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο Συγκεκριμένα, μετά από σχετική εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση Πράξης 42/30.9.2020 ως προς τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2021. Ειδικότερα:

α) Τροποποιούνται οι διατάξεις βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθεί η πλήρωση 171 εγκεκριμένων θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ορίζοντας ότι η πλήρωση των εν λόγω θέσεων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 8-27 και 43 του ν.4765/2021 (ΦΕΚ 6/Α/2021) «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις» με γραπτό διαγωνισμό και

β) Προχωρά σε  τροποποίηση και αντικατάσταση ως προς τον κλάδο/ειδικότητα  εγκεκριμένων θέσεων σε Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, δεδομένου ότι μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους εν λόγω φορείς διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ταύτιση της λεκτικής ονομασίας μεταξύ των εγκεκριμένων θέσεων και των θέσεων όπως αποτυπώνονται στα σχετικά δικαιολογητικά ως προς τον κλάδο και την ειδικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τον περασμένο Απρίλιο στις Βουλή, η τελευταία προκήρυξη (σ.σ. η λεγόμενη «ουρά 3Κ») αφορά 1.900 μόνιμες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες 133 δήμων και ΝΠΙΔ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΑΑΔΕ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]