«Ουρά 3Κ»: 1.900 προσλήψεις σε 133 δήμους -Πότε έρχεται η προκήρυξη
Τετάρτη
27
Ιούλιος
Back
Συμβασιούχοι COVID: Δίνεται τρίμηνη παράταση (τροπολογία)

«Ουρά 3Κ»: 1.900 προσλήψεις σε 133 δήμους -Πότε έρχεται η προκήρυξη (βίντεο)

«Ουρά 3Κ»: 1.900 προσλήψεις σε 133 δήμους -Πότε έρχεται η προκήρυξη (βίντεο)

Για το Σεπτέμβριο του 2021 προσδιόρισε τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης 1.900 μόνιμων θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες 133 δήμων ΝΠΙΔ (σ.σ. τη λεγόμενη «ουρά 3Κ»), ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε (στο 8′ του βίντεο) σε απάντηση του χθες στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη «από το 2019 έχουν περιέλθει 133 αιτήματα φορέων για την κάλυψη συνολικού αριθμού 1.900 οργανικών θέσεων και γι’ αυτά εκκρεμεί το ζήτημα μίας προκηρύξεως».

Μείωση συμβασιούχων

Και πρόσθεσε, συνδέοντας ευθέως τη νέα προκήρυξη με τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων των δήμων. “Είναι πολιτική μας να υπάρξει ένας περιορισμός του έκτακτου προσωπικού και οι θέσεις αυτές να μετατραπούν σε μόνιμες. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει και έκτακτο και μόνιμο. Σημαίνει ότι θα καθορισθούν τα πάνω όριο του εκτάκτου προσωπικού κι εκεί θα υπάρξει η πολιτική μονίμων προσλήψεων που θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Αλλά πρέπει να βλέπουμε τη μείωση του εκτάκτου προσωπικού», τόνισε.

Έδειξε Σεπτέμβριο

Και κατέληξε, δίνοντας και το χρονοδιάγραμμα της «ουράς 3Κ» ή «3Κplus»: «Σας λέω με πολύ σαφήνεια το εξής: Θα έχουμε τελειώσει την άσκηση αυτή, κι αυτή είναι μια μελέτη που πρέπει να γίνει σε σχέση με το έκτακτο προσωπικό….Και ο χρόνος που δεσμεύομαι για την τακτοποίηση αυτού του θέματος είναι ο Σεπτέμβριος του τρέχοντος έτους».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!