ΟΑΕΔ -Νέα Κοινωφελής: Την ερχόμενη εβδομάδα η Πρόσκληση (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Κοινωφελής Εργασία: Ανακοινώθηκε επίσημα δίμηνη παράταση

Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται το ΑΣΕΠ να εγκρίνει την περιβόητη, πλέον, Πρόσκληση του ΟΑΕΔ για τις 36.500 θέσεις της νέας Κοινωφελούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας ότι μέχρι την περασμένη Τετάρτη 17/6 η επίμαχη Πρόσκληση δεν είχε σταλεί στην Ανεξάρτητη Αρχή, και τις έντονες αντιδράσεις των ανέργων που την αναμένουν ως μάνα εξ ουρανού, το υπουργείο Εργασίας αναγκάσθηκε να επισπεύσει τις χρονίζουσες διαδικασίες και να την στείλει στο τέλος της περασμένης εβδομάδας με την ένδειξη «επείγον». Από εκείνο το χρονικό σημείο, η αρμόδια Διεύθυνση του ΑΣΕΠ εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς πάνω στην Πρόσκληση και η εκτίμηση είναι ότι η επεξεργασία της θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (29/6 έως 3/7).

Από εκεί και πέρα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αναμένεται η δημοσιοποίηση της Πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ και η διαδικασία θα κινηθεί ως εξής:

-Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων απαιτούνται  10 έως 15 ημέρες.

-Για την ανάρτηση των προσωρινών και στη συνέχεια των οριστικών πινάκων απαιτούνται, επίσης, περίπου δύο εβδομάδες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι που θα επιλεγούν ίσως και να φτάσουν, τελικώς, να τοποθετηθούν στις θέσεις τους και να αναλάβουν υπηρεσίες, τον Αύγουστο.

Να σημειωθεί ότι σε προ ημερών δηλώσεις του, μετά το σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, βρίσκεται στο το «μάτι του κυκλώνα» μετά την υπόθεση με τα voucher, δήλωσε ανακριβώς ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί στο ΑΣΕΠ. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας με συνεχείς διαρροές που περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες ως προς το χρόνο έκδοσης της Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, επιχειρεί να αμβλύνει τις αντιδράσεις των ωφελούμενων και να πείσει ότι δεν έχουν κατεβεί το μολύβια ενόψει του ανασχηματισμού και της, πολύ πιθανής, απομάκρυνσης του κ. Βρούτση.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΟΑΕΔ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΕΓΚΡΙΣΗ, ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!