Νέα Κοινωφελής με ορίζοντα τον Αύγουστο -Νέες καθυστερήσεις για τις 36.500 θέσεις

Ακόμη πιο πίσω πηγαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η  εκκίνηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, για τις 36.500 προσλήψεις ανέργων σε ΟΤΑ, υπουργεία, υπηρεσίες του δημοσίου και Μητροπόλεις. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμη δεν έχει σταλεί η πρόσκληση του ΟΑΕΔ στο ΑΣΕΠ, προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή να την εγκρίνει και να βγει «αέρα». Διαδικασία που, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας απαιτεί περί τις 10 με 15 ημέρες.

Καθώς ήδη βρισκόμαστε στις 17 Ιουνίου, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

-Η πρόσκληση του ΟΑΕΔ, στην καλύτερη περίπτωση, θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

-Οι ωφελούμενοι που θα επιλεγούν ίσως και να φτάσουν, τελικώς, να τοποθετηθούν στις θέσεις τους και να αναλάβουν υπηρεσίες, τον Αύγουστο.

Κι αυτό γιατί, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr: 

-Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων απαιτούνται  10 έως 15 ημέρες.

-Για την ανάρτηση των προσωρινών και στη συνέχεια των οριστικών πινάκων απαιτούνται, επίσης, περίπου δύο εβδομάδες.  

Οι άνεργοι το περιμένουν από τον Οκτώβριο

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο επρόκειτο να βγει στον αέρα από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, η πρώτη ΚΥΑ  υπεγράφη στις 4 Μαρτίου (!) και έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ,  από τις 9 Απριλίου,!!!!

Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr,  μετά και το σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr  για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την πολύ σοβαρή πιθανότητα να μείνει εκτός νέου κυβερνητικού σχήματος ο Γιάννης Βρούτσης και παρά τα μηνύματα που έχει φροντίσει να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Εργασίας έχουν κατεβάσει τα μολύβια.

Την ίδια ώρα στον ΟΑΕΔ υποστηρίζουν ότι είναι καθόλα έτοιμοι και ρίχνουν το «μπαλάκι» στο υπουργείο Εργασίας. 

Η νέα ΚΥΑ με τις αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 5 Ιουνίου αλλά, μέχρι στιγμής, η πρόσκληση του ΟΑΕΔ είναι άφαντη.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΝΕΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!