Ακόμα ένας χρόνος παράτασης της αναστολής προσλήψεων στο Δημόσιο (ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε , όπως κάθε Χριστούγεννα, σε ΦΕΚ καθιερωμένη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που δίνει ακόμα ένα έτος παράταση στην ισχύ της αριθμ.33/2006 ΠΥΣ“Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα”.

Ο Πρωθυπουργός και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίουαποφάσισαν ότι η ΠΥΣ 33/2006 παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Αιτία αποτελεί, όπως υπογράφουν, “η ανάγκη περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανώνστο Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα”.

Υπενθυμίζεται ότι η παραταθείσαΠΥΣ 33/2006 “Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα” προβλέπει (στο αρ.1) ότιαναστέλλεται ο διορισμός και η πρόσληψη του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, των ΠΕΔ, της ΚΕΔΕκαι των ΝΠΙΔπου ανήκουν στο Κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Ταυτοχρόνως περιλαμβάνει (στα αρ.2-3) ειδική διαδικασία έγκρισης για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, διορισμούς και σύναψη συμβάσεων έργου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!