Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό για την αδήλωτη εργασία»

 Η Κυβέρνηση «δεν προσέθεσαν ούτε ένα λιθαράκι για την προάσπιση των εργαζομένων από καταχρηστικές συμπεριφορές στην αγορά εργασίας»δ’ησε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι:

 «Μετά από τρία χρόνια σκοταδισμού και απραξίας, η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε μόλις χθες τη Βουλή, ότι η αδήλωτη εργασία για το 2017 είναι στο 13,39%. Σύμφωνα, δηλαδή, με τα δικά της στοιχεία η αδήλωτη εργασία παραμένει στο ύψος που την παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2014 (13,22%).

Στην πραγματικότητα, η Υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχτεί, ότι – για τρία ολόκληρα χρόνια – η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έκανε το παραμικρό για την προάσπιση των εργαζομένων και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Σταμάτησαν την δρομολογημένη ταχεία τάση μείωσης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και συντήρησαν την αδήλωτη εργασία, για τρία χρόνια, στο ίδιο ακριβώς επίπεδο που την παρέλαβαν.

Δεν προσέθεσαν ούτε ένα λιθαράκι για την προάσπιση των εργαζομένων από καταχρηστικές συμπεριφορές στην αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Εργασίας δεν δημοσίευσε ποτέ ξανά στοιχεία του συστήματος “ΑΡΤΕΜΙΣ” για την πορεία της αδήλωτης εργασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Νέα Δημοκρατία, τον Φεβρουάριο του 2013, παρέλαβε την αδήλωτη εργασία στο 40,47% και, μέσα σε δυο χρόνια, με μια δέσμη συνεκτικών, διαρθρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων, πέτυχε να την μειώσει στο 13,22%!»

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!