Τσίπρας: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει εμπορικός κόμβος

Εμπορικός και πολιτισμικός κόμβος μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη, μέσω της Διεθνούς Έκθεσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την 78η ΔΕΘ, συνοδευόμενος από βουλευτές, τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, και στελέχη.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΔΕΘ πρέπει να γίνει περισσότερο διεθνής και να δώσει ευκαιρίες για προώθηση νέων επιχειρήσεων και προϊόντων, όπως τα αγροτικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo και ο πρόεδρός της, Τάσος Τζήκας, επισήμανε ότι φέτος αναμένεται να διπλασιαστεί η επισκεψιμότητα της διοργάνωσης και ίσως, οριακά, υπάρξει κερδοφορία της εταιρείας. Σε συνάντησή του δε με αντιπροσωπεία του σωματείου των 70 εργαζομένων στη ΔΕΘ-Helexpo ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους.

Στη συνέχεια έκανε περιοδεία σε περίπτερα της 78ης ΔΕΘ. Επισκέφθηκε τα σταντ της Αυστραλίας, της ΕΥΔΑΠ, της TRAINOSE, των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επιμελητηρίου Δράμας, των Γιατρών του Κόσμου, όπου γίνονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις με την υποστήριξη της ΔΕΗ και ιδιωτών εκθετών.

Στη διάρκεια της περιοδείας τού επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, άτομο με ειδικές ανάγκες, πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα dvd με το ντοκιμαντέρ «Ανάδυση» από την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου πήρε μέρος στο αγώνισμα της κολύμβησης. Άλλο άτομο με ειδικές ανάγκες τον σταμάτησε και του μίλησε για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει, κι έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης. Ο κ. Τσίπρας τον άκουσε και τον κάλεσε στην απογευματινή συνάντηση με τους εκπροσώπους φορέων.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΕΘ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!