Το ΥΠΕΣ δεν χρηματοδοτεί τους δήμους να πληρώσουν υπερωρίες των καθαριστριών - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back

Το ΥΠΕΣ δεν χρηματοδοτεί τους δήμους να πληρώσουν υπερωρίες των καθαριστριών

Το ΥΠΕΣ δεν χρηματοδοτεί τους δήμους να πληρώσουν υπερωρίες των καθαριστριών. Αυτό αναφέρει σε δήλωση του, ο υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Συγκεκριμένα στη δήλωση του αναφέρει:

“Λιγότερο από δύο μήνες πέρασαν από τη γιορτή της Δημοκρατίας, όπου στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ άλλων, τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και οι καθαρίστριες των σχολείων μας.

Οι τιμές και τα χειροκροτήματα για τις 9.474 σχολικές καθαρίστριες ξεχάστηκαν από την κυβέρνηση, καθώς το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού βρήκε τα σχολεία μας, λόγω του COVID-19, να έχουν περισσότερες ανάγκες και ο αριθμός των καθαριστριών δεν επαρκεί.

Στη μάχη αυτή του αντιικού αγώνα μέσα στα σχολεία, οι καθαρίστριες, με αυταπάρνηση και κάτω από αντίξοες συνθήκες απασχόλησης, εργάζονται για 200 ευρώ, τη στιγμή που το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει χρηματοδότηση στους Δήμους για να καλύψουν τις υπερωρίες τους.

Η κυβέρνηση δείχνει να παραμένει άπραγη, αδυνατώντας να κατανοήσει τα προβλήματα των δήμων, φορτώνοντας τους ήδη στραγγισμένους προϋπολογισμούς τους με την κάλυψη πληρωμής των υπερωριών των καθαριστριών. Τρανταχτό παράδειγμα της προαναφερθείσας πραγματικότητας αποτελεί ο Δήμος Καβάλας, όπου οι καθαρίστριες βρίσκονται μετέωρες από τη μία, μεταξύ του Δημάρχου και του Υπουργείου, και από την άλλη, μεταξύ της αίσθησης του καθήκοντος και των απεργιακών κινητοποιήσεων, λόγω των αντεργατικών αυτών πολιτικών. Φυσικά, η ανυπαρξία αυτή της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει λαβή από τους αιρετούς, ώστε να χρησιμοποιούν με τρόπο παράνομο τις καθαρίστριες.

Επειδή, αφ’ ενός, οι υπερωρίες των καθαριστριών δεν πληρώνονται με χειροκροτήματα και αφ’ ετέρου, με την υγεία των παιδιών μας δεν πρέπει να παίζουμε, το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων μας άμεσα.”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!