Σχολικές καθαρίστριες: Στους Δήμους το επιπρόσθετο κόστος (έγγραφο) - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
15
Ιανουάριος
Back

Σχολικές καθαρίστριες: Στους Δήμους το επιπρόσθετο κόστος (έγγραφο)

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τις σχολικές καθαρίστριες. Η ρύθμιση ορίζει ότι η δαπάνη που θα προκύψει από τις συμβάσεις εργασίας τους θα καλυφθεί από πιστώσεις του κρατικού προυπολογισμού ή από ειδική επιχορήγηση του ΥΠΕΣ προς τους Δήμους. Έως την πρόσληψή τους οι Δήμοι θα καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας σχολικών μονάδων και τυχόν υπερωρίες που θα αποφασίσουν.

Θυμίζουμε ότι για το θέμα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, o υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είχε ρίξει το «μπαλάκι» στους Δήμους μιλώντας στην συνεδρίαση του συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση τόσο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης όσο και ο δήμαρχος Καλλιθέας και β΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος τόνισαν ότι, με τον τη νέα διαδικασία προσλήψεων των σχολικών καθαριστριών προκύπτει επιπρόσθετο κόστος για τους δήμους, το οποίο θα πρέπει να καλύψει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς διαφορετικά «οι δήμοι θα πρέπει να το καλύψουν μέσω των ανταποδοτικών τελών»

Δείτε ακόμη:

Προσλήψεις προσωπικού από Δήμους για καθαριότητα ΔΙΕΚ, ΣΔΕ (έγγραφο)

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!