Δ.Ιωαννιτών: Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν εργαζόμενοι - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Δ.Ιωαννιτών: Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν εργαζόμενοι

Σε καταγγελίες για μια σειρά από θέματα προχωρά ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

Μνημείο αδιαφορίας στο Δήμο Ιωαννιτών η τρίτη ακύρωση του Διαγωνισμού για την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας του εργατοτεχνικού προσωπικού.

Προφανώς ούτε οι αναφορές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ούτε το εξώδικο που έκανε ο Σύλλογος μας ήταν αρκετά για να «ιδρώσει κάποιο αυτί» στη Δημοτική Αρχή, και το εργατοτεχνικό προσωπικό να δει έστω πως είναι τα ΜΑΠ που με αγώνες κατοχύρωσε τον Ιούνιο του 2019, τη στιγμή μάλιστα που στο Δήμο μετράμε 7 εργατικά ατυχήματα σε ένα χρόνο.

Να σημειωθεί ότι στη 2η ακύρωση του διαγωνισμού για τα ΜΑΠ, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, δήθεν για να αποδείξει τις αγαθές προθέσεις της, είχε προχωρήσει στην αλλαγή του προϊσταμένου του αρμοδίου Τμήματος, αλλά καμία ενέργεια δεν έκανε για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Τώρα, με νέο προϊστάμενο, ο οποίος ομοίως δεν έχει προσωπικό για να φέρει σε πέρας τους διαγωνισμούς του Δήμου, το αποτέλεσμα είναι ακόμα μια ακύρωση.

Την ίδια στιγμή όμως, η δημοτική αρχή επικαλείται τη νομοθεσία για να μην υπογράψουν νέα δίμηνη σύμβαση οι 10 εργαζόμενοι που δούλευαν μέχρι σήμερα στην αποκομιδή (με 4μηνες συμβάσεις) την ώρα που πανελλαδικά –σε δήμους και περιφέρειες- υπογράφονται νέες συμβάσεις με το ίδιο καθεστώς που στα Γιάννενα δεν βρίσκουν…

Στους συμβασιούχους που οι συμβάσεις τους λήγουν την επόμενη εβδομάδα δεν έχει αποδοθεί (εξαιτίας πάλι της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής αλλά και της νομοθεσίας) η αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία από τον Ιούλιο. Είναι και αυτοί ανάμεσα στους εκατοντάδες εργαζόμενους που δούλεψαν στο Δήμο Ιωαννιτών χωρίς να πάρουν το ένα λίτρο γάλα που προβλέπεται, καθώς ο διαγωνισμός καθυστερεί και οι εργαζόμενοι έχουν να δουν γάλα από τις 28 Αυγούστου του 2019!!!

Σα να μην έφταναν αυτά, οι εργαζόμενοι του Δήμου κινδυνεύουμε να μείνουμε και απλήρωτοι, καθώς μόλις 2 εργαζόμενοι του τμήματος μισθοδοσίας καλούνται να βγάλουν τη μισθοδοσία των 600 μονίμων υπαλλήλων, των 100 νέων σχολικών καθαριστριών (που πλέον η μισθοδοσία τους γίνεται απ ευθείας από το Δήμο) των 70 παρατασιούχων κοινωφελητών που εργάζονται στο camp του Κατσικά και των 450 κοινωφελητών που προσλαμβάνονται αυτή την εποχή.

Για την αντιμετώπιση δε, αυτής της κατάστασης ο Δήμος Ιωαννιτών προέβλεψε στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2021, δύο (2) εργαζόμενους ΔΕ κατηγορίας και κλάδου διοικητικού οικονομικού, οι οποίοι δεν ξέρουμε αν και πότε θα προσληφθούν την ίδια στιγμή που από τη Διεύθυνση Οικονομικών συνταξιοδοτούνται συνεχώς συνάδελφοι χωρίς να αντικαθίστανται.

Η διοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών, δίνει το σήμα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, καθώς έχει την πλήρη κάλυψη των ελεγκτικών μηχανισμών για να αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους στους κινδύνους, να αδιαφορεί για τους όρους εργασίας και να κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις δαπάνες μισθοδοσίας αλλά και το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος»

Αποδεικνύεται ότι η όποια ευνοϊκή νομοθεσία έχει παραμείνει εξαιτίας των αγώνων των εργαζόμενων, δεν αρκεί. Οι μηχανισμοί του κράτους επιλέγουν να μην την εφαρμόζουν. Αποδεικνύεται ότι όσο το κράτος ανήκει σε αυτούς που κρατούν τον πλούτο, θα παίρνουν όλα τα μέτρα για να μην δίνουν ούτε τα στοιχειώδη, σε αυτούς που τον παράγουν, δηλαδή σε εμάς τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!