Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΘΕΑ και παρέμβαση στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη στη Σίνδο

Συνάντηση με υπευθύνους του ΚΕΘΕΑ πραγματοποίησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ βουλευτές πραγματοποίησαν παρέμβαση στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη στη Σίνδο.

 Ειδικότερα: 

Το ΚΕΘΕΑ, ένας οργανισμός ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες συνέδεσε το όνομά του με την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο μάτι του κυβερνητικού κυκλώνα, με το επιχείρημα της «εξυγίανσης» και της «αναβάθμισης».

Η υπεράσπιση και η συνέχιση του έργου του, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις, αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτεραιότητα στον αγώνα για την προάσπιση ενός δημόσιου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και ενός κοινωνικού χώρου δημοκρατίας, επανένταξης και αποδοχής.

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των στελεχών και των βουλευτών του κόμματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, διαδικτυακή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης με υπευθύνους του ΚΕΘΕΑ.

Στη συνάντηση, οι υπεύθυνοι του φορέα εξέφρασαν την ανησυχία τους από την εξέλιξη, η οποία ήταν αναμενόμενη από το φθινόπωρο του 2019, όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. με αιφνιδιαστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κατήργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ παύοντας το παλιό και διορίζοντας νέο κομματικό διοικητικό συμβούλιο. Καθώς και την αντίθεσή τους με τον κυβερνητικό σχεδιασμό ο οποίος οδηγεί στην υποβάθμιση και στην ουσιαστική την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ.

Η κυβερνητική παρέμβαση καταργεί την ουσία του θεραπευτικού έργου για την αντιμετώπιση των τοξικοεξαρτήσεων. Και δημιουργεί έναν νέο φορέα ο οποίος αλλάζει τη φύση των πραγμάτων, τον υποβαθμίζει και γραφειοκρατικοποιεί τη λειτουργία του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι 92 μονάδες που επιτελούν θεραπευτικό έργο μειώνονται στις 60 ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι διοικητικές δομές.

Όπως αναφέρθηκε από τους υπευθύνους του ΚΕΘΕΑ, το 100 σελίδων σχέδιο νόμου που μπήκε στη διαβούλευση είναι άθλιο όσον αφορά την ουσία και την άνοια της «θεραπευτικής κοινότητας». Την ίδια ώρα υποβαθμίζει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους πρώην χρήστες, περιορίζοντας τις δυνατότητες εξέλιξής τους.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, επανέλαβαν τη στήριξή τους και την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη διάλυση του ΚΕΘΕΑ αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες μιας ανάλγητης, και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη, εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ συμμετείχαν ο Φαίδων Καλοτεράκης, ειδικός βοηθός διευθυντή και εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ, ο Βασίλης Καλαμπαλίκης, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη και η Κική Ευστρατουδάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων ΚΕΘΕΑ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν οι συντονιστές της Α΄ και Β΄ Ν.Ε. Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς και Χρήστος Μαϊκίδης, αντίστοιχα, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος, ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Μίλτος Οικονόμου, τα μέλη της γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης, Έφη Παπαλεξίου, Γιάννης Κωτίδης και Χρήστος Ρόκος (υπεύθυνος της Ν.Ε. για τμήμα Υγείας), το μέλος της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Ιφιγένεια Καμτσίδου (υπεύθυνη της Ν.Ε. για το τμήμα δικαιωμάτων),  η νομαρχιακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμητρα Θωμά και η δημοτική σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη, Μαρία Γκουραμάνη.

Επίσης συμμετείχε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑμ Νίκος Παρασκευόπουλος.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε επίσκεψη παρέμβαση στη Σίνδο, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη.

Αφού συναντήθηκαν με εργαζόμενους και μέλη της κοινότητας, σήκωσαν πανό με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ», με την υπογραφή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην παρέμβαση πήραν μέρος οι συντονιστές των δύο Ν.Ε. Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς και Χρήστος Μαϊκίδης, αντίστοιχα, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Μίλτος Οικονόμου,  οι υπεύθυνοι των δύο νομαρχιακών για το τμήμα Υγείας, Χρήστος Ρόκκος και Ανδρέας Μουρατίδης, αντίστοιχα, το μέλος της γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κωτίδης, η νομαρχιακή σύμβουλος, Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμητρα Θωμά καθώς και στελέχη και μέλη της Ο.Μ. Σίνδου του κόμματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΕΘΕΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!