ΣΥΡΙΖΑ: Μονιμοποίηση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών

ΣΥΡΙΖΑ: Μονιμοποίηση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών

Να δοθεί  οριστική λύση (σ.σ. μονιμοποίηση) στο πρόβλημα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ ζητούν με κοινή δήλωση τους οι Μ Ξενογιαννακοπούλου, Τρ. Αλεξιάδης και Κ. Ζαχαριάδης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, “σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα (σ.σ. πρόκειται για το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr), εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές που δικαιώνουν τους απολυμένους  από τον τομέα καθαριότητας του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ,  διατάσσοντας την επαναπρόσληψή τους μέχρι την εκδίκαση της σχετικής προσφυγής.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μια πρώτη δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων που βρέθηκαν στο δρόμο μετά από πολυετή και συνεχή απασχόληση στους συγκεκριμένους φορείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία   έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όμως, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση οφείλει  να αντιμετωπίσει το ζήτημα άμεσα και  να μην αναγκάσει τους  εργαζόμενους σε μακροχρόνιους  δικαστικούς  αγώνες και σε οικονομική αιμορραγία.

Την καλούμε να δώσει πολιτική λύση τώρα.

Να καταθέσει άμεσα μεταβατική  τροπολογία για την παραμονή στην εργασία όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ και να προχωρήσει στην οριστική επίλυση του ζητήματος μέσω μόνιμων προσλήψεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε έγκαιρα αναδείξει το ζήτημα μέσω επανειλημμένων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και παρεμβάσεων στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.  Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή στήριξε τον αγώνα των εργαζομένων και ζήτησε την εξεύρεση δίκαιης και μόνιμης λύσης στο ζήτημα τους.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με την ίδια ένταση. Με θεσμική υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία θα είμαστε δίπλα στον αγώνα των προσφάτως απολυθέντων εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ μέχρι την τελική δικαίωσή τους», καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!