ΡΟΗ
προηγ επομ

Τσίπρας: Επίσκεψη στην «Παπαστράτος» -Στο επίκεντρο οι νέες θέσεις εργασίας

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 10:30 το εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Τον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα συνοδεύσουν η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο Υπουργός Επικρατείας & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού εντάσσεται στον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, για την ανάδειξη των εταιρειών που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αποτελέσουν την ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού γίνεται ταυτόχρονα με την επικείμενη κατάθεση από το υπουργείο Εργασίας, του νέου νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.

Παπαστράτος:  Νέες θέσεις εργασίας με επένδυση 300 εκατ. ευρώ

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία «Παπαστράτος», θυγατρική της Philip Morris International, έχει ανακοινώσει την έναρξη μιας σημαντική επένδυσης, στην ελληνική οικονομία, ύψους 300 εκατομμύρια ευρώ για την έναρξη παραγωγής ράβδων καπνού στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, δημιουργώντας 300 με 400 νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος είναι η μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, το καινοτόμο προϊόν της Philip Morris International.

Το IQOS είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα θέρμανσης καπνού που βασίζεται σε μια απλή λογική: Θερμαίνει πραγματικό καπνό, χωρίς να τον καίει και κατά συνέπεια αποφεύγονται οι βλαβερές συνέπειες της καύσης. Το IQOS δημιουργήθηκε για να μας οδηγήσει σε ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.

Συγκεκριμένα, η επένδυση αυτή σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, θα δημιουργήσει 300 με 400 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνία. Οι 400 νέες θέσεις έρχονται να προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει ήδη η Παπαστράτος, αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS.

Εξάλλου, σύμφωνοι με το εγχείρημα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Παπαστράτος, καθώς χαιρετίζουν την επένδυση που έχει ήδη δρομολογηθεί. «Οι εργαζόμενοι της Παπαστράτος πιστεύουμε ότι τα καινοτόμα προϊόντα καπνού θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα σταματήσουν τον κατήφορο που έχει πάρει ο κλάδος μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η χώρα μας έχει μέλλον και εμείς το αποδεικνύουμε καθημερινά στο χώρο εργασίας μας. Οι συνάδελφοι μου πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για τη συμμετοχή τους στη νέα εποχή της Παπαστράτος» υπογράμμισε μετά την ανακοίνωση της, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Γιώργος Δρούγκας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!