Στέργιος Καλπάκης: “Αντί για προσλήψεις γιατρών μετατρέπουν γηροκομεία σε νοσοκομεία”

Επίθεση προς την κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

Επισημαίνει ότι καθημερινά, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση με την πανδημία βρίσκεται στα όρια της απώλειας του ελέγχου, αναδεικνύονται οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης, που έχουν οδηγήσει σε ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της ευρύτερης ανεπάρκειας συνιστούν, σύμφωνα με τον ίδιο. οι αναφορές σήμερα στην ΕΡΤ του Διευθυντή του γηροκομείου «Κωστοπούλειος Στέγη» στις Σέρρες, όπου εντοπίστηκαν 50 κρούσματα. Συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, ο 1ος όροφος του γηροκομείου μετατράπηκε σε μονάδα covid-19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η μετατροπή του γηροκομείου σε χώρο υπερμετάδοσης του ιού, έρχεται σε αντίθεση, όπως δηλώνει ο κ. Καλπάκης, με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις από τον Αύγουστο, οι οποίες μιλούσαν για αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα και πιο εντατικά τεστ.

«Και σαν να μην έφτανε αυτό, αντί για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και επίταξη ιδιωτικών κλινών, μετατρέπουν πλέον γηροκομεία σε νοσοκομεία».

Καταληκτικά, τονίζει ότι η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης δεν θα μπορέσει κρύψει τις «εγκληματικές της ολιγωρίες» ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, διαχείριση που την αποδεικνύει καθημερινή, εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!