ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και της διαχείρισης του δεύτερου κύματος από την κυβέρνηση, έκρουσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι η χθεσινή εκτόξευση των κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν αρκούν, αν δεν συνοδεύονται με μια σειρά από άλλα μέτρα, όπως είναι η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τα εκτεταμένα δωρεάν τεστ και τα αυξημένα μέτρα σε κρίσιμους χώρους, όπως οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς.

Το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και να συγκρίνεται με τα άλλα κράτη, που βρίσκονται στα ίδια αδιέξοδα, αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί επειδή οι κυβερνήσεις έχουν δώσει προτεραιότητα στην οικονομία και όχι στη δημόσια υγεία, ενώ προτάσσει παράλληλα και μια σειρά μέτρων που μπορούν να ανακόψουν την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Η σημερινή εκτόξευση των κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα, αν δεν συνοδεύονται με θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, εκτεταμένα δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, θα αποδεικνύονται ανεπαρκή κι αναποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει προκλητικά να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και τη «βολική» σύγκριση με τα άλλα κράτη, που αντιμετωπίζουν τα ίδια αδιέξοδα, γιατί προτάσσουν τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας κι όχι την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά τεστ και ο κρατικός έλεγχος ευαίσθητων χώρων, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, η ελάττωση του συνωστισμού σε σχολεία και μέσα μεταφοράς και η λήψη μιας σειράς μέτρων στους χώρους δουλειάς, που επανειλημμένα έχουν προτείνει τα συνδικάτα, είναι μονόδρομος για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για ό,τι συμβεί».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΚΕ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]