«Σπάνε» Β’ Αθηνών & Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του 2019 –Ναι από τη ΝΔ

upd 19.00 

Την απόφαση του η ΝΔ να υπερψηφίσει την τροπολογία για την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε και επίσημα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Νωρίτερα

Θα ψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» για την «σπάσιμο» της ‘ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής η ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσίασε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης, στη Βουλή σε στενό κύκλων βουλευτών.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, ενημέρωσε τους «γαλάζιους» βουλευτές που εκλέγονται στις συγκεκριμένες Περιφέρειες ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία και τους ζήτησε να του δηλώσουν σε ποια περιφέρεια θα δώσουν την μάχη.

Η Νέα Δημοκρατία δεν αλλάζει στάση και θα δώσει θετική ψήφο στην τροπολογία για το σπάσιμο στα 3 της Β΄Αθηνών και στα δύο της περιφέρειας Αττικής, γνωστή και ως «υπόλοιπο» όπως λεγόταν τα προηγούμενα χρόνια, σημείωναν πηγές της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται μόνο για την συγκεκριμένη τροπολογία και όχι για το σύνολο του νομοσχεδίου που αφορά στον «Κλεισθένη».

Εξάλλου το «σπάσιμο» των δύο μεγαλύτερων Περιφερειών της χώρας, αποτελεί και προσωπική πρόταση του προέδρου της ΝΔ πολύ πριν έρθει στη Βουλή, ο «Κλεισθένης Ι».

Την επίσημη ανακοίνωση της θέσης της ΝΔ, αναμένεται να κάνει σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλία του στην ολομέλεια ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Με τη θετική ψήφο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, η συγκεκριμένη διάταξη αναμένεται να υπερψηφιστεί από μεγάλο αριθμό βουλευτών και έτσι θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 2/3 της Βουλής (200 ψήφοι) ώστε οι δύο εκλογικές περιφέρειες να «σπάσουν» από τις εκλογές του 2019.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΠΑΣΙΜΟ, Β' ΑΘΗΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!