Σωκράτης Φάμελλος: Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back

Σωκράτης Φάμελλος: Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητά ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλος.

Μιλώντας , στο «euractiv.gr» και στο δημοσιογράφο Κώστα Αργυρό ο κ. Φάμελος τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει το προσχεδιασμένο έγκλημα που μεθοδεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να χάσει το δημόσιο την πλειοψηφία στη ΔΕΗ».

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισέ ότι «η απώλεια της πλειοψηφίας της μετοχικής σύνθεσης της ΔΕΗ είναι έγκλημα γιατί η ελληνική πολιτεία θα χάσει την πλειοψηφία στον πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος, που είναι απαραίτητος και για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και σε καθαρές μορφές ενέργειας, αλλά και για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και παραγωγικής βάσης, και για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων»

Ερωτηθείς για τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές ρεύματος, δηλώνει πως υπάρχει σαφέστατα ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο του 2019, που επιβάρυναν την ελληνική κοινωνία με 500 εκατ. ευρώ, ήταν το σχέδιο «σωτηρίας» της ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια η κυβέρνηση ανέχτηκε αισχροκέρδεια στην προμήθεια ηλεκτρισμού μεγάλο μέρος του 2020, «παιχνίδια» στο Χρηματιστήριο Ενέργειας που κόστισαν εκατομμύρια στους καταναλωτές με τη λειτουργία του Target Model και χειραγώγηση των τιμών, με την αγορά ηλεκτρισμού να παραμένει μέχρι σήμερα αρρύθμιστη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!