Οικονόμου για ΔΕΗ: Καλοδεχούμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Οικονόμου για ΔΕΗ: Καλοδεχούμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οικονόμου για ΔΕΗ: Καλοδεχούμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μακάρι». Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ερώτημα για το πως σχολιάζει η κυβέρνηση ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη ΔΕΗ.

«Ελπίζουμε να το τολμήσουν», τόνισε και συνέχισε εξηγώντας ότι «θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά με στοιχεία και με αριθμούς για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε στα όρια της κατάρρευσης με τις συνέπειες που θα είχε αυτό για τον Έλληνα καταναλωτή αλλά και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ποια ήταν η περίοδος που η ΔΕΗ είχε μία αποτίμηση 300 εκατομμύρια και ποια είναι αυτή που έχει 2 δις, πότε έχανε 2,8 εκατομμύρια την ημέρα, ποιες πολιτικές την είχαν οδηγήσει στην απαξία».

Συνεχίζοντας ο κ. Οικονόμου τόνισε επίσης ότι «θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε για τη διαφορά αντίληψης σε ότι αφορά την ανάπτυξη της χώρας, τη θωράκιση των συμφερόντων των καταναλωτών και της οικονομίας, τη δυναμική ανάπτυξη σημαντικών κλάδων όπως η ΔΕΗ και να δώσουμε και ουσιαστικές απαντήσεις σε κραυγές που ακούγονται και που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

«Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι ξεπουλάς μια εταιρεία όταν πας στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου τη στιγμή που η μετοχή της βρίσκεται κάπου πάνω από τα 8 ευρώ όταν στο παρελθόν είχε 1 και 2 και 3ευρώ, αυτό θα ήταν το ξεπούλημα. Ούτε μπορείς να κρύβεις ότι το κράτος θα έχει το ισχυρό ποσοστό μειοψηφίας της τάξεως του 34% και μια σειρά από άλλα πράγματα», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Οικονόμου

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!