Ρουπακιώτης: Θα τελειώναμε νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν δεν μας σταμάταγε ο Σαμαράς

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 12 Οκτωβρίου 2020 - 14:46
  • Comments Off

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, το πρωί της Δευτέρας μίλησε στο OPEN Tv για την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά και την ιστορικότητα του γεγονότος αυτού.

Ο κ. Ρουπακιώτης που ήταν υπουργός του Αντώνη Σαμαρά, ιδιαίτερα ενοχλημένος ανέφερε στη συνέντευξή του στο OPEN, ότι όπως μετά την πτώση της χούντας έβγαιναν όλοι και έλεγαν «δώστε τη χούντα στον λαό» έτσι και τώρα βγαίνουν και λένε «Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό. Και σε αυτούς συμμετέχουν και κάποιοι που ενέχονται σε ολιγωρίες εκείνης της περιόδου», αναφερόμενος ευθέως στον Αντώνη Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες (σ.σ 02:30).

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αποκάλυψε ότι με εντολή από το Μαξίμου, μπήκε stop το 2013, στην προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που είχε επεξεργαστεί. Όπως του διεμήνυσε τότε το Μαξίμου, «το νομοσχέδιο δεν περνάει» (σ.σ 04:09).

Αργότερα, μάλιστα, ανέλαβαν την εκ νέου επεξεργασία του ο Τάκης Μπαλτάκος, τότε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και ο Δημήτρης Σταμάτης, υπουργός και εξ απορρήτων των Αντώνη Σαμαρά.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης «ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα… Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή;».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επεσήμανε ότι εάν είχε ψηφιστεί και μάλιστα ομοφώνως τότε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μπορεί και να είχαν αποφευχθεί οι δολοφονίες της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Ρουπακιώτης κατέρριψε και το επιχείρημα περί των 32 δικογραφιών που συγκεντρώθηκαν για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Αντώνη Ρουπακιώτη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!