Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 13 Αυγούστου 2021 - 10:00
  • Comments Off

Ο μέχρι πριν λίγο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σύμφωνα με τον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόκειται για τον βουλευτή Φθιώτιδος Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση της Αριστοτελίας Πελώνη η οποία «υποβαθμίζεται» στην προηγούμενη θέση της δηλαδή αυτή της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου.

 Ο Γ. Οικονόμου εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019 και αναλαμβάνει για δεύτερη φορά κυβερνητική θέση.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα και μέχρι σήμερα συμμετέχει στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.

πό το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές).

Από το 2013 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει, σε τιμητική θέση, στο ψηφοδέλτιο Β’ Αθηνών της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες.

Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής τροφίμων.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Στον τελευταίο ανασχηματισμό διετέλεσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]