ΠΑΣΟΚ: Στις 30 Ιουνίου το συνέδριο -Διαφωνίες για τη διαδικασία

Mε διαφωνίες από στελέχη του κόμματος με προεξάρχοντες τον ίδιο τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ελήφθη κατά πλειοψηφία η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για το συνέδριο της 30ης Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με την εισήγηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά:

-Οι Σύνεδροι θα προέρθουν κατά 50% από τα κόμματα-φορείς της Συμπαράταξης. Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν τα εκλεγμένα στελέχη μας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, οι Γραμματείς και οι Αναπληρωτές των Τομέων, οι πρώην βουλευτές , τα εκλεγμένα από την βάση μέλη των Νομαρχιακών μας Επιτροπών και οι Γραμματείς των Δημοτικών μας οργανώσεων.

-Το άλλο 50% των συνέδρων θα είναι από την Κοινωνία εκλεγμένα, ενεργά στελέχη  στην Αυτοδιοίκηση, στους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, στα Κινήματα με τρόπο και διαδικασίες που θα εξειδικεύσει και θα εισηγηθεί στην ΚΟΕΣ η αντίστοιχη Επιτροπή Οργανωτικού που θα συγκροτηθεί.

-Συγκροτείται Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) από θεσμικά στελέχη των κομμάτων, τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανεξάρτητα στελέχη του προοδευτικού χώρου και εκπροσώπους του Απόδημου Ελληνισμού και της νεολαίας.

-Η ΚΟΕΣ θα συντονίζεται από Γραμματεία.

-Τα μέλη της ΚΟΕΣ συγκροτούν τις Επιτροπές του Συνεδρίου.

-Οι Επιτροπές Οργανωτικού, Επικοινωνίας, Οικονομικής Εξόρμησης θα αναλάβουν τα ζητήματα διεξαγωγής του Συνεδρίου.

-Οι Επιτροπές για την Πολιτική Εισήγηση, το Πρόγραμμα Ελλάδα, την Οργανωτική Λειτουργία της ΔΗΣΥ και την Νέα Γενιά, θα επεξεργαστούν το ταχύτερο τις σχετικές εισηγήσεις για τον Προσυνεδριακό Διάλογο.

-Ο Προσυνεδριακός διάλογος θα διεξαχθεί με:

(α) Ειδικές ημερίδες στις Περιφέρειες της χώρας για το Πρόγραμμα Ελλάδα

(β) Θεματικές Ημερίδες για την Υγεία, την Παιδεία, την Αγροτική Πολιτική, την Κοινωνική Πολιτική,

(γ)Ανοιχτές Συνελεύσεις-συζητήσεις σε κάθε Δήμο της χώρας.

(δ) Μέσω του διαδικτύου με πρωτοβουλίες της Ομάδας επικοινωνίας.

-Το Συνέδριό θα πραγματοποιηθεί στις 30/06-2/07. Εκεί θα συζητηθούν οι 3 κεντρικές εισηγήσεις (όπως θα έχουν διαμορφωθεί από τον προσυνεδριακό διάλογο) και θα λειτουργήσουν (6) «εργαστήρια»: Για τα θέματα των Θεσμών, των Νέων Τεχνολογιών, των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, του Επιτελικού και Αποκεντρωμένου κράτους, της Νέας Γενιάς και της Θέσης της Ελλάδας σε μια Ευρώπη και ένα κόσμο που αλλάζει.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματα «σε όλες τις διαδικασίες του Συνεδρίου, αλλά και της Ομάδας δουλειάς για την διαμόρφωση των εισηγήσεων μπορούν να συμμετέχουν  καταθέτοντας την άποψή τους , εκπρόσωποι φορέων και στελέχη που αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και της Προοδευτικής Παράταξης. Στο συνέδριό μας προσερχόμαστε, ανοιχτοί στο διάλογο, για να αναμετρηθούν απόψεις και  προτάσεις και όχι για να μετρηθούν συσχετισμοί. Στο συνέδριό μας προσερχόμαστε έτοιμοι να κάνουμε συνθέσεις ιδεών και όχι αναθέσεις προσωπικών ρόλων. Στο συνέδριό  μας προσερχόμαστε έτοιμοι να προβάλλουμε μία Κοινωνία Αξιών, και όχι μία κοινότητα κολλητών και φίλων. Το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπορεί να αποτελέσει  συνέδριο σταθμό στην ιστορία του Προοδευτικού Κινήματος στην πατρίδα μας. Το Συνέδριό μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για την παράταξη αλλά και για τη χώρα», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα ο γραμματέας του κόμματος είχε ζητήσει το συνέδριο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και όχι με διορισμένους συνέδρους από τα θεσμικά όργανα και άλλους  από τα συνδικάτα και την αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε επίσης να πραγματοποιηθεί ανοικτό συνέδριο στα πρότυπα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος, καταθέτοντας μαζι με στελέχη που πρόσκεινται στο ίδιο, σχετικό κείμενο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!