Να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ζητά ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Σωρεία ενστάσεων υπέβαλλαν οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος δικάζεται με ακόμη 18 άτομα – οικείους και συνεργάτες του – για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομα δραστηριότητα σε σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Τέθηκε ξανά αίτημα για κλήση των μελών του τότε ΚΥΣΕΑ. Απορρίφθηκε το αίτημα των συνηγόρων για εξαίρεση του Δημοσίου από πολιτική αγωγή.

Η διαδικασία διακόπηκε για το πρωί της Τετάρτης, οπότε και θα τοποθετηθούν οι εισαγγελείς επί των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, Γιάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος έθεσαν ζήτημα εξάλειψης του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας. Υποστηρίζουν ότι ο εντολέας τους κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα που έχει παραγραφεί.

Με την ένσταση, συντάχτηκε και η υπεράσπιση της πρώην συζύγου και της κόρης του Α. Τσοχατζόπουλου.

Η υπεράσπιση υπέβαλε, επίσης, ένσταση για ακυρότητα της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό, καθώς, όπως τόνισε, επιδόθηκε πριν λήξει η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ακολούθως, οι συνήγοροι επικαλέστηκαν και ακυρότητα της διαδικασίας.

Περισσότερα στο nooz.gr

Διαβάστε επίσης
Nόμιμη η παράσταση του δημοσίου στη δίκη του Ακη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!