Μεταναστευτικό -Προσφυγικό: Μετά τα ΜΑΤ, επίσκεψη Μητσοτάκη σε Λέσβο, Χίο, Σάμο

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με αντικείμενο τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά το διάλογο που προηγήθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε σε όσα είπε και στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί, για αύξηση του ελέγχου των θαλασσίων συνόρων, ενώ όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί ο ίδιος Σάμο, Χίος και Λέσβο, προκειμένου να δει με τα μάτια του την κατάσταση. Η πρώτη του επίσκεψη θα γίνει στη Σάμο. Με βάση αυτό, ζήτησε από τους δημάρχους, να ξεκινήσουν διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για τις κλειστές δομές.

Στην ενημέρωση, από το Μαξίμου αναφέρονται τα εξής:

«Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα. Στη σύσκεψη τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της Κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και των επιστροφών.

Τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν ήδη λάβει άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο».

Μητσοτάκης στο twitter:

«Συναντήθηκα σήμερα με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Σε εποικοδομητικό κλίμα, τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα του μεταναστευτικού με κύριο μέλημά μας την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Προχωράμε» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΝΗΣΙΑ, ΜΑΞΙΜΟΥ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!