δήμος-αγοράζει-κάδους-απορριμμάτων-μ-1625875
ΔΗΜΟΙ | 17.08.2026 | 14:00

Δήμος αγοράζει κάδους απορριμμάτων με προδιαγραφές ασφάλειας που έχουν αποσυρθεί

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την “απαράδεκτη” κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Ιωαννιτών με τους κάδους απορριμμάτων (τόσο τους πράσινους κάδους για τα σύμμεικτα όσο και τους μπλε για τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ Ο.Τ.Α. Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει, μεταξύ των άλλων, “ο Δήμος δεν έχει αγοράσει κάδους εδώ και δύο χρόνια (τελευταία σύμβαση υπογράφτηκε 27-5-2024) και πλέον οι μισοί και περισσότεροι –των 4000- κάδοι είναι τρύπιοι και σαραβαλιασμένοι”, προσθέτοντας παράλληλα ότι, “οι εργάτες καθαριότητας κάνουν διπλή δουλειά καθώς πρώτα σπρώχνουν τον γεμάτο κάδο στο απορριμματοφόρο και μετά μαζεύουν τα σκουπίδια που πέφτουν από τις τρύπες στο δρόμο για να τα ξαναπετάξουν στο όχημα. Η διπλή καταπόνηση ουδόλως απασχολεί την διοίκηση όπως και οι κίνδυνοι για ακρωτηριασμούς στα χέρια και κατάγματα στα πόδια από τα κατεστραμμένα φρένα στις ρόδες, τα σπασμένα πλαστικά καπάκια, τα διαλυμένα πεντάλ.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κώστας Παναγιωτάκης

O Κώστας Παναγιωτάκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο αυτοδιοικητικό & πολιτικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης σε Μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. http://www.linkedin.com/in/kostas-panagiotakis-45333141b