Ερώτηση Μιχελογιαννάκη σε Αχτσιόγλου για την αποπληρωμή προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης

Ερώτηση για την αποπληρωμή των 10 προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που υλοποίησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου κατέθεσε προς την υπουργό Εργασίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, υλοποίησαν στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. πρωτ. 60258/25-07-2016 Εγκυκλίου του ΟΑΕΔ δέκα (10) προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης κατά το χρονικό διάστημα από 30/01/2017 έως 22/02/2017 και δέκα (10) προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. πρωτ. 47426/28.06.2017 Εγκυκλίου του ΟΑΕΔ κατά το χρονικό διάστημα από 31/01/2018 έως 28/02/2018, τα οποία και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Για το πρόγραμμα με κωδικό 3201600565 που υλοποιήθηκε χωρίς επιτόπιο έλεγχο, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου απέστειλε, με το υπ’ αριθ. πρωτ. ΟΑΕΔ 80546/15-11-2017 διαβιβαστικό, όλα τα δικαιολογητικά προς έλεγχο για αποπληρωμή και κατόπιν απόφασης μη αποπληρωμής του, υπέβαλε την υπ’ αριθ. πρωτ. ΟΑΕΔ 28072/30-04-2018 ένσταση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου επικοινώνησε με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για να μάθει για την πορεία της αποπληρωμής των προγραμμάτων. Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι τα προγράμματα δεν θα αποπληρωθούν εάν δεν γίνει έλεγχος ταύτισης μεταξύ των δηλωθέντων δεδομένων στις ηλεκτρονικές εφαρμογές ΙΚΑ και ΕΡΓΑΝΗ, παρά το γεγονός ότι ελέγχθηκαν τουλάχιστον δύο φορές σύμφωνα με τις ανωτέρω εγκυκλίους και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς όπως αναφέρεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ.

Γίνεται σαφές από το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ ότι, το φυσικό αντικείμενο των Προγραμμάτων κατάρτισης υλοποιήθηκε πλήρως σύμφωνα με τα οριζόμενα των σχετικών εγκυκλίων.

Είναι σημαντικό, επίσης, να ληφθεί υπόψη ότι οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι νόμιμες και επιλέξιμες, και τα μέλη του Ε.Κ.Η., ως ωφελούμενοι, που διεκδικούν την αποπληρωμή τους, έχουν ήδη καταβάλει το τίμημα των οδοιπορικών και της σίτισης, και οι δε εισηγητές έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές

Ερωτάται η κ. Υπουργός,

Σε τι ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την άμεση αποκατάσταση τη αδικίας σε βάρος των μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, ήτοι, των καταρτιζομένων, των εισηγητών και των εμπλεκομένων φορέων;»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!