ΚΙΝΑΛ: Το υπουργείο Οικονομικών πλαστογράφησε Συλλογική Σύμβαση δημόσιας επιχείρησης

Με βαρύτατες κατηγορίες και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, το Κίνημα Αλλαγής, καταγγέλλει την πλαστογράφηση της Συλλογική Σύμβασης Εργασίας της ΕΑΒ και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου διακηρύσσει την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, όχι μόνο πλαστογραφούν όσες νέες υπογράφονται, αλλά καταργούν και όλες τις προηγούμενες ΣΣΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιχειρησιακή Σύμβαση της ΕΑΒ η οποία εστάλη για συνυπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών (αντί της απλής ενημέρωσης των αρμόδιων υπουργών που ίσχυε παλαιότερα). Και οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έπιασαν και την «διόρθωσαν» ιδιοχείρως. Ουσιαστικά πλαστογράφησαν το αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων και της διοίκηση της εταιρείας. Αλλά δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό. Προχώρησαν στην κατάργηση του ακροτελεύτιου άρθρου που προέβλεπε την διατήρηση σε ισχύ όλων των προηγούμενων συμβάσεων (συρροή), οι οποίες αναφέρονται ακόμη και στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που ανατρέχουν δεκαετίες πίσω.

Η πλαστογραφία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η κατάργηση όλων των όρων εργασίας που ισχύουν διαχρονικά δείχνει το πώς βλέπει η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου τα εργασιακά δικαιώματα, πώς αντιμετωπίζει την ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων των εργαζομένων και τι περιεχόμενο επιθυμεί να δώσε στον θεσμό των (δήθεν) ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που εξαγγέλλει…

Η νομοθετική πρόβλεψη ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι ο κατώτατος μισθός θα διαμορφώνεται με κρατική παρέμβαση και με… διατίμηση της εργατικής δύναμης μέσω υπουργικής απόφασης, αυταρχικά τώρα επεκτείνεται σε όλες τις Συμβάσεις και αμοιβές.

Το Κίνημα Αλλαγής σε κάθε περίπτωση καταγγέλλει για θεσμική εκτροπή το υπουργείο Οικονομικών και επισημαίνει την, δικαστικών διαστάσεων, πλαστογράφηση της υπογραφής των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των εργαζομένων, της διαμόρφωσης των όρων εργασίας και αμοιβής μέσα από ελεύθερες διαπραγματεύσεις, την κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού (για νέους έως 25 ετών) και την επαναφορά της αρμοδιότητας για την διαμόρφωση των κατωτάτων αμοιβών στους κοινωνικούς εταίρους.

Η έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει ποτέ όσο τα εργασιακά δικαιώματα παραμένουν τσακισμένα.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΕΑΒ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΙΝΑΛ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!