κιναλ-για-τηλεργασία-στο-δημόσιο-ανακ-597913
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 23.09.2020 | 10:25

ΚΙΝΑΛ για τηλεργασία στο Δημόσιο: Ανακοίνωση με βάση τα ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr

Ανακοίνωση με βάση τα ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr εξέδωσε σήμερα το ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος αναφέρεται στις αντικρουόμενες οδηγίες του ΥΠΕΣ αναφορικά με την τηλεργασία στο Δημόσιο.

Όπως τονίζει:

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου,  η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της θεαματικής αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική, μεταξύ των οποίων και την «Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.»

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου,

το υπουργείο εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία η εξ αποστάσεως εργασίας στο Δημόσιο δεν είναι υποχρεωτική για το 40% των εργαζομένων που εκτελούν εργασίες γραφείου, αλλά οι υπάλληλοι «δύνανται να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία σε ποσοστό έως και 40% και εφόσον οι αποστάσεις στα γραφεία των υπαλλήλων τηρούν τον κανόνα του 1,5μέτρου, τότε δεν θα ισχύσει η τηλε-εργασία».

Πρόκειται για το θέμα που αναδεικνύει σήμερα η aftodioikisi.gr.

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου,

το υπουργείο εσωτερικών εξέδωσε νέα εγκύκλιο, με την οποία υποτίθεται ότι διευκρίνιζε την προηγούμενη, αλλά στην ουσία την αναιρούσε πλήρως, αφού έλεγε ότι η εξ αποστάσεως εργασία είναι υποχρεωτική για τους φορείς του Δημοσίου της Αττικής σε ποσοστό 40%.

Πρόκειται για το θέμα που ανέδειξε χθες η ιστοσελίδα.

Το αποτέλεσμα αυτής της διγλωσσίας ήταν να προκληθεί αλαλούμ στις υπηρεσίες τις προηγούμενες ημέρες, με τις διευθύνσεις διοικητικού κάθε υπηρεσίας να προσπαθούν να καταλάβουν τι πραγματικά θέλει να πει η κυβέρνηση με τις οδηγίες που τους έδωσε. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που ενώ τη Δευτέρα και Τρίτη παρουσιάστηκε στις υπηρεσίες το σύνολο του προσωπικού, έδιωξαν κόσμο για να πάει να τηλε-εργαστεί στα μισά της ημέρας.

Σε μια περίοδο κρίσιμη όπου η πανδημία δείχνει τα δόντια της, η επιτελική κυβέρνηση με τους 440 επιτελάρχες και μετακλητούς στο Μαξίμου που υποτίθεται ότι συντονίζουν τους φορείς για να δουλεύουν τα πάντα ρολόι, δεν μπορούν ούτε μεταξύ τους να συνεννοηθούν για το μέτρο της τηλε-εργασίας στο Δημόσιο.