Ανακοινώνεται η νέα ηγεσία του υπ. Πολιτικής Προστασίας -Αναλαμβάνουν Στυλιανίδης & Τουρνάς - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Ανακοινώνεται η νέα ηγεσία του υπ. Πολιτικής Προστασίας -Αναλαμβάνουν Στυλιανίδης & Τουρνάς

Γνωστές θα γίνουν σήμερα οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τον νέο υφυπουργό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11:30, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου».

Οι πληροφορίες για υπουργοποίηση Κύπριου πρώην Επιτρόπου φαίνεται πως επιβεβαιώνονται καθώς αναμένεται να αναλάβουν “χαρτοφυλάκια” ο Κύπριος πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. Χρήστος Στυλιανίδης στη θέση του υπουργού και ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου  Αεροπορίας Ευάγγελος Τουρνάς στη θέση του υφυπουργού.

Ο κ. Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κομισιόν δημιούργησε την ευρωπαϊκή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, χειρίστηκε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε. και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στις Βρυξέλλες.

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Γ.Ε.Α.) την περίοδο 2013 – 2015, πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, διετέλεσε και υπαρχηγός του Γ.Ε.ΕΘ.Α. (2011 – 2012). Θα επικουρεί τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας στον επιχειρησιακό τομέα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!