ΑΣΕΠ: Στη Βουλή η μη λειτουργία της ιστοσελίδας -Συνεχίζονται τα προβλήματα

Στη Βουλή έφτασε μέσω ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ το θέμα με τη (μη) λειτουργία της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ που αποκάλυψε από την περασμένη Κυριακή η aftodioikisi.gr, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι που ταλαιπωρούνται να απειλούν με αγωγές αποζημιώσης κατά του ΑΣΕΠ. 

Και ενώ, όπως έχει γράψει η ιστοσελίδα τα προβλήματα συνεχίζονται και ακόμη και με τις παρατάσεις που δόθηκαν, η αγωνία των υποψηφίων παραμένει αμείωτη καθώς, όπως καταγγέλλουν στην aftodioikisi.gr πολλοί από αυτού δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική διαδικασία, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Καραθανασόπουλος ζητούν να πληροφορηθούν από τους υπουργούς Επικρατείας και Εσωτερικών:

-Ποιες ενέργειες θα γίνουν για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα λειτουργίας της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ.

-Πώς θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα χάσουν οι υποψήφιοι, εξαιτίας των προβλημάτων που διαπιστώνονται στη λειτουργία της σελίδας, τη διορία για το διαγωνισμό που λήγει την 31 Ιανουαρίου 2017». (σ.σ. για την 7Κ Προκήρυξη έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα δοθεί παράταση, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί η νέα καταληκτική ημερομηνία).

Αναλυτικά το κείμενο:

«Ενόψει του διαγωνισμού 7Κ/2016 του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση των χώρων της Υγείας, χιλιάδες υποψήφιοι κινδυνεύουν να στερηθούν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων.

Αυτό συμβαίνει διότι, σύμφωνα με την προκήρυξη, οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν απαραιτήτως ηλεκτρονικά στον ισότοπο του οργανισμού. Όμως ο εν λόγω ιστότοπος παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα λειτουργικότητας, με αποτέλεσμα η είσοδος σε αυτόν και στη συνέχεια η κατάθεση της αίτησης να μην είναι συνήθως εφικτή. Κατά συνέπεια, η εμπρόθεσμη κατάθεση της αίτησης παρεμποδίζεται ουσιαστικά.

Σύμφωνα με καταγγελίες υποψηφίων, υποχρεώνονται να χάνουν ώρες προκειμένου να καταφέρουν να εισέλθουν στον ιστότοπο.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των υποψήφιων, ο ιστότοπος του ΑΣΕΠ υπολειτουργούσε ακόμα και το διάστημα πριν την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων, πράγμα που δείχνει ότι η δυσλειτουργία του δεν οφείλεται αποκλειστικά στην υπερφόρτωση λόγω υπεράριθμων χρηστών, αλλά στην ακαταλληλότητά του για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,

Ποιες ενέργειες θα γίνουν για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα λειτουργίας της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ.

Πώς θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα χάσουν οι υποψήφιοι, εξαιτίας των προβλημάτων που διαπιστώνονται στη λειτουργία της σελίδας, τη διορία για το διαγωνισμό που λήγει την 31 Ιανουαρίου 2017».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΣΕΠ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΒΟΥΛΗ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΚΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!