Τόσκας: Ο Μητσοτάκης είναι ο υπουργός των απολύσεων

Eντονη κριτική στη Ν.Δ. ασκεί μέσω συνέντευξής του στην «Αγορά» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας και υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα και κρύβει την πραγματική ατζέντα του», η οποία, όπως αναφέρει, «έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη λιτότητα και το νόμο της αγοράς ως ρυθμιστή».

Συνεχίζοντας καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αποφασίσει με ποιους είναι και να πει εάν θα προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις όπως ζητά το ΔΝΤ. «Άλλωστε, ως υπουργός ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής. Αυτός ήταν ο υπουργός των απολύσεων», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μεταναστευτικό

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το μεταναστευτικό και την τρομοκρατία, ο κ. Τόσκας αναγνωρίζει «ότι μέρος της Ευρώπης ήρθε αντιμέτωπη με την απειλή της τρομοκρατίας από ενέργειες των τζιχαντιστών ευτυχώς όχι η χώρα μας», όπως λέει. «Επαγρυπνούμε γι’ αυτό, υπάρχει επιτήρηση μέσα στους καταυλισμούς, προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με τους μετανάστες και να βελτιώσουμε τους όρους διαβίωσης. Καταλαβαίνουν ότι έχουμε καλές προθέσεις, αλλά δεν έχουμε τις δυνατότητες αυτό τον καιρό για μεγάλη βελτίωση της κατάστασης», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καταλήγει: «Επομένως επιδιώκουμε να μην υπάρχει η όξυνση εκείνη που μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις εκρηκτικές όπως σε άλλες χώρες. Βέβαια υπάρχουν και τα αστυνομικά μέτρα της παρακολούθησης και της καταγραφής κάποιων στοιχείων για όσους τυχόν ονειρεύονται «άλλα πράγματα»».

Αγροτικές κινητοποιήσεις

Με την ίδια συνέντευξη ο υπουργός απευθύνει προτροπή στους αγρότες να μην αποκλείσουν διασυνοριακές οδούς γιατί θα υπάρξουν επιπτώσεις σε μια οικονομία που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.

«Να μην κλείσουν τη δίοδο προς Βουλγαρία ή άλλες χώρες γιατί έτσι θα κληθεί η χώρα να πληρώσει μεγάλες αποζημιώσεις και θα διαταραχθεί το εμπόριο. Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις αλλά ανοιχτά τα σύνορα», είπε χαρακτηριστικά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!