Αγωγές αποζημίωσης κατά ΑΣΕΠ για τη συνέχιση προβλημάτων στην ιστοσελίδα

Αγωγές αποζημίωσης σε βάρος του ΑΣΕΠ καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής, προαναγγέλλουν μέσω της aftodioikisi.gr  ενδιαφερόμενοι για τις προκηρύξεις που «τρέχουν». Την ίδια ώρα το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε αφενός νέα παράταση για τις τις προκηρύξεις 5Κ/2016 & 6Κ/2016 και αφετέρου διακοπή λειτουργίας της ιστοσελίδας του (σ.σ. που έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργεί) από 17:00 έως 19:00, εξαιτίας, όπως τονίζει, των εργασιών ενίσχυσης της υποδομής του πληροφοριακού συστήματος προκειμένου να ανταποκριθεί στον εξαιρετικά υψηλό φόρτο ηλεκτρονικών αιτήσεων.

asep_denleitourgei_aftodioikisi

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν, (σ.σ. και επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr –φωτο) «η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ παραμένει αδύνατη. Η «Είσοδος Μέλους» δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αίτηση», ενώ μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου, που εκπροσωπεί εκατοντάδες από αυτούς προσθέτουν: «Ως εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο στα θέματα του ΑΣΕΠ καταγγέλλουμε δημοσίως για λογαριασμό εκατοντάδων εντολέων μας, οι οποίοι επιχειρούν ματαίως να συμπληρώσουν αίτηση για την προκήρυξη 7Κ/2016,  το απαράδεκτο φαινόμενο η Διοίκηση να μην έχει φροντίσει (για δεύτερη φορά σε προκήρυξη αφορώσα υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας) τα στοιχειώδη, για να εξασφαλίσει την πραγμάτωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος για ίση πρόσβαση στις δημόσιες θέσεις. Είναι αυτονόητο ότι αν δεν λυθεί με τον κατάλληλο τεχνικό τρόπο το ζήτημα η όποια δοθείσα παράταση δεν θα λύσει το πρόβλημα. Το γεγονός αυτό θα στοιχειοθετεί προδήλως δικαίωμα για έγερση αγωγών αποζημίωσης σε βάρος του ΑΣΕΠ. Εκ του περισσού αναφέρουμε ότι η υπάρχουσα στην προκήρυξη ρήτρα περί μη ευθύνης του σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων σαφώς και δεν μπορεί να υπερισχύσει. Απευθύνουμε και εμείς ύστατη έκκληση προκειμένου να καταστεί εφικτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εν έτει 2017 δικαίωμα στην ελπίδα», καταλήγουν.

asep_istoselida_fortos_aftodioikisiasep_istoselida_fortos_aftodioikisi

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δοθεί παράταση για:

Την 5Κ/2016 προκήρυξη (ΦΕΚ 12/21-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ογδόντα (80) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.).

Το ΦΕΚ της προκήρυξης  διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής (μετά την παράταση) λήγει στις 30η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα.

 Την 6Κ/2016 Προκήρυξη (ΦΕΚ 13/21-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα τριών (93) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας.  Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχει παραταθεί μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη.

Και για τις δύο προηγούμενες προκηρύξεις, η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη 6Κ/2016

Τ.Θ. 14 308 Αθήνα Τ.Κ. 115 10

μέχρι και την 3η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή.

Παράλληλα αναμένεται να δοθεί παράταση και για την 7Κ/2016 Προκήρυξη για 1.666 μόνιμες θέσεις στην Υγεία (ΦΕΚ 14/30-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη αλλά, όπως προαναφέρθηκε, είναι πιθανόν να δοθεί παράταση.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2016

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ) θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 6ηςΦεβρουαρίου 2017, ημέρας Δευτέρας.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΗ, ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!