Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση – Ποια θέση μένει “κενή”
Επισπεύσθηκε εν τέλει ο προοριζόμενος για την Πέμπτη ανασχηματισμός που θα πραγματοποιούσε στο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει τις αλλαγές σχεδόν αμέσως μετά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.
Παραμένει στη θέση του του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ τη θέση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη που προορίζεται για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ θα καλυφθεί από τον Γιώργο Κώτσηρα.
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου επιστρέφει ως υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις με σκοπό την προετοιμασία της χώρας για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας.
Παράλληλα, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και Υφυπουργός Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Μαριλένα Σούκουλη στη θέση του αποθανόντος Νίκου Ταγαρά.
Την Τετάρτη θα επικυρωθεί και τυπικά η ανάδειξη του Κωνσταντίνου Κυρανάκη σε γραμματέα της ΝΔ, ενώ τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν την ερχόμενη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aftodioikisi.gr: Έρευνα για Δήμους και Περιφέρειες
Την ίδια στιγμή, χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του προαχθέντος Δημήτρη Μαρκόπουλου αναλαμβάνει ο Στράτος Σιμόπουλος.
Κενή, ωστόσο, παραμένει η θέση του Γενικού Γραμματέα αρμόδιου για τον χωροταξικό σχεδιασμό, από την οποία δήλωσε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, την οποία έκανε δεκτή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου.
Η παραίτηση του κ. Μπακογιάννη φαίνεται μάλλον να αποτελεί την πολιτική προέκταση του εκτυλισσόμενου «κουβαριού» της πολύκροτης υπόθεσης του κυκλώματος διαφθοράς σε Πολεοδομικές Υπηρεσίες της Αττικής.
Ο σύζυγος της Μίνας Χατζηαθανασίου (σ.σ. ελέγχεται ως εγκέφαλος κυκλώματος), είναι (ακόμη και σήμερα) ο τεχνικός σύμβουλος του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, αλλά και κουνιάδος του κ. Μπακογιάννη (η αδερφή του συλληφθέντα είναι σύζυγος του κ. Μπακογιάννη).
Προτεινόμενα άρθρα
08.06.2026 | 13:14
08.06.2026 | 11:21






