«Τρώνε» οι δανειστές τον Σκουρλέτη στον επόμενο ανασχηματισμό;

Στο στόχαστρο των δανειστών φαίνεται ότι έχει μπει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει εξαπολύσει καταγγελίες για τη στάση των εκπροσώπων των θεσμών στη διαπραγμάτευση, φαίνεται ότι για μια ακόμα μια φορά στο μικροσκόπιο τους.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τους δανειστές να ζητούν ακόμα και απομάκρυνση του Π. Σκουρλέτη, από τη θέση του, στον επόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί η άρνηση του κ. Σκουρλέτη να συναινέσει στις περικοπές του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα με μια οργισμένη ανακοίνωση του, την προηγούμενη Παρασκευή, που άφηνε αιχμές και για στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι οι δήμοι έχουν υποστεί ήδη μεγάλες μειώσεις στη χρηματοδότηση τους και τυχόν νέες περικοπές θα δημιουργήσουν πρόβλημα, λειτουργικότητας τους.

Μάλιστα είναι τόσο κάθετη η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών, που έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και να συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη, με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, δηλώντας ότι δεν συνομιλεί με υπαλλήλους.

Πληροφορίες θέλουν επίσης τους δανειστές να έχουν ανοίξει θέμα και με την επέκταση των συμβάσεων των χιλιάδων συμβασιούχων καθαριότητας στους ΟΤΑ και κυρίως με την προοπτική της πρόσληψης του. Πάντως ο κ. Σκουρλέτης, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού θα είναι σε ανταποδοτική βάση.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι ο κ. Σκουρέλτης, έχει ανοίξει «μέτωπο» με τους δανειστές, όπως και στο παρελθόν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ότνα διαφώνησε με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Πάντως τότε, το αίτημα οι δανειστές είχαν απαιτήσει την απομάκρυνση του και το πέτυχαν. Μένει να δούμε αν πλέον κινδυνεύει και η θέση του, στο υπουργείο Εσωτερικών…

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΤΡΩΝΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!