ΝΔ: Κάθε τάση & Ίδρυμα -Έρχονται εξελίξεις μετά την κίνηση Σαμαρά

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 7 Ιουνίου 2021 - 15:06
  • Comments Off
ΝΔ: Κάθε τάση & Ίδρυμα -Έρχονται εξελίξεις μετά την κίνηση Σαμαρά
Σε αρκετούς προκάλεσε εντύπωση η… βιασύνη να αποκτήσει ο Αντώνης Σαμαράς Ίδρυμα.
Μπορεί να συνηθίζεται οι πρώην πρωθυπουργοί να προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις, αλλά – όπως λένε πολλοί στη ΝΔ – ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει σκοπό να… αποστρατευθεί.

Οι σκοποί του Ιδρύματος Σαμαρά

Σε τυπικό επίπεδο το κοινωφελές «Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά» (ΙΑΣ) που συστήθηκε πριν λίγες μέρες (και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος)  έχει σκοπό τη

«συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων».

Αξιοσημείωτο είναι ότι υποστηρίζεται πως

«το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας».

Οι παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά στα εσωκομματικά της ΝΔ

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζουν πως το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που…βλέπει διαδοχή του Σαμαρά από τον γιο του είναι το λιγότερο πρόωρο.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ενεργό ρόλο και στις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία ενώ παράλληλα επιθυμεί να τοποθετείται ανεξάρτητα σε ζητήματα που επιλέγει ο ίδιος (π.χ Συμφωνία των Πρεσπών).

Ορισμένοι, μάλιστα, βλέπουν τις παρεμβάσεις Σαμαρά σε ανταγωνισμό με τις κεντρικές επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Χωρίς να τον αμφισβητεί ανοιχτά, λένε, δηλώνει την παρουσία του ως ξεχωριστή ηγετική πολιτική οντότητα στη ΝΔ.

Κάθε τάση και Ίδρυμα

Όπως φαίνεται, πάντως, οι τρεις βασικές τάσεις στη ΝΔ έχουν πλέον και το ίδρυμα τους…
Για τους καραμανλικούς υπάρχει Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», στο οποίο κυριαρχούν πρόσωπο που βρίσκονται κοντά στον Κώστα Καραμανλή.
Οι μητσοτακικοί, με την παλιά και τη νέα εκδοχή (Κωνσταντίνος και Κυριάκος) έχουν το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης».
Πλέον έχουν Ίδρυμα και οι σαμαρικοί και σίγουρα αυτοί δεν είναι λίγοι στη ΝΔ, παρόλο που αρκετοί δείχνουν πίστη στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού είναι και υπουργοί του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ποτέ δεν έχει κρύψει τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, που στην ουσία τον έφερε και στη ΝΔ από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.
Στο ερώτημα εάν το ίδρυμα Σαμαρά σημαίνει πως αποστρατεύεται ο πρώην πρωθυπουργός η απάντηση, από τους περισσότερους στη ΝΔ, είναι αρνητική.
Η εκτίμηση για μεγαλύτερη παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΔ με πιο οργανωμένο τρόπο είναι η μάλλον η πιο πιθανή, λένε – όχι και τόσο φωναχτά – αρκετοί στους διαδρόμους της Πειραιώς.
Tο σίγουρο πάντως είναι πως έρχονται εξελίξεις…
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑ, PROTEINOMENA, ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]